Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de L'Eliana busca fórmules per a facilitar l'accés a l'habitatge, especialment als i les joves de la localitat


L'Eliana impulsa acords amb la Direcció General d'Habitatge en matèria de lloguer

L'alcalde, Salva Torrent, i el regidor de Joventut, Jorge Pérez Comeche, han sigut rebuts aquest dilluns per la directora general d'Emergència Habitacional i Funció Social de l'Habitatge, la també elianera Pura Peris. En la reunió, celebrada a instàncies del consistori, els governants han analitzat la situació habitacional del municipi i han acordat mesures per a potenciar el lloguer, amb especial atenció al juvenil, i evitar els desnonaments.

El primer dels punts de la trobada s'ha centrat en la possibilitat d'incrementar el preu mínim, tant del programa jove com del genèric, per a optar a les ajudes al pagament de fins al 50% del lloguer d'habitatge de la Generalitat Valenciana. En aquest sentit, fins ara el preu mínim fixat per a l'Eliana se situa en 480, quan la realitat actual dista molt d'aqueixa xifra. "D'aquesta forma aconseguirem que més elianers i elianeres puguen acollir-se a aquestes ajudes autonòmiques, i especialment que els joves es puguen quedar a viure ací", ha explicat l'edil Jorge Pérez Comeche.

El segon punt ha versat sobre la problemàtica dels desnonaments. En aquesta qüestió totes dues parts han acordat una nova col·laboració entre la GVA i l'Ajuntament pel qual els Serveis Socials municipals comunicaran a la Conselleria els casos de famílies afectades perquè aquesta intervinga amb les entitats financeres.

Una altra de les fórmules plantejades a la directora general ha sigut la possibilitat de fomentar lloguers de protecció oficial i l'opció de cohousing o habitatge col·laboratiu, donada l'escassa promoció d'habitatge públic d'obra nova.

 Salva Torrent, ha valorat molt positivament la trobada i ha explicat al final de la mateixa que el consistori està estudiant, a més, altres col·laboracions amb la Conselleria per a dotara de noves eines de gestió centralitzada en matèria d'habitatge en el municipi.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal