Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Regidoria de Joventut de L'Eliana llança una campanya de prevenció de drogues i alcohol per a aquestes festes

Un total de huit peces audiovisuals seran difoses en xarxes socials entre el 24 de desembre i el 5 de gener.

Davant les inquietants xifres de consum d'alcohol i drogues per part de la població jove, la Regidoria de Joventut llança una campanya de prevenció i conscienciació enfocada a aquestes festes nadalenques. Es tracta d'un total de huit vídeos, quatre dels quals, d'una duració de 30 segons, donen a conéixer xifres i dades sobre el problema i els altres quatre, d'al voltant d'un minut cadascun, mostra situacions reals on les persones joves estan en risc de caure en el consum.

En els vídeos de trenta segons s'ofereixen dades com que un de cada quatre estudiants d'entre 14 i 17 anys s'ha emborratxat, o un de cada cinc ha fumat porros en l'últim mes. Es calcula que el 38,2% d'aqueixos fumadors de cànnabis han repetit curs en almenys una ocasió, sent aquesta droga la més consumida d'entre les il•legals i via d'accés al fracàs escolar o al consum d'altres drogues, segons dades de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de Camp de Túria.

Els quatre vídeos més llargs escenifiquen converses de whatsapp entre joves, en les quals els i les protagonistes saben reaccionar i dir no a les pressions del seu entorn d'amistats, que els induirien al consum d'alcohol o cànnabis, buscant alternatives d'oci saludable.

Les peces audiovisuals es publicaran en les xarxes socials de l'Ajuntament, Facebook i Instagram, els dies de major risc de consum, el 24, 26 i 31 de desembre i el 5 de gener. Cadascun d'aqueixos dies es llançarà a les 18 hores un vídeo curt amb dades i uns minuts després un dels llargs i que mostren la conducta adequada davant les drogues i l'alcohol.

Els missatges inclouen l'advertiment que en aquestes festes les Forces de Seguretat de l'Eliana extremaran la vigilància del consum d'alcohol i drogues entre menors. Per al regidor de Joventut, Jorge Pérez Comeche, aquesta campanya que porta per lema “Reconnectant amb la vida” i que s'emmarca dins del Pla Local de Joventut, es fa “absolutament imprescindible donada l'alarmant situació i el mal que les drogues i l'alcohol estan infligint entre els nostres joves, una situació que desgraciadament va en augment”.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon