Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja promou eI I Certamen 'Riba-roja socialment responsable' per a conscienciar sobre els ODS


El concurs creatiu està destinat a xiquets, xiquetes i joves amb edats compreses entre els 4 i els 17 anys.

'

L'Ajuntament de Riba-roja ha organitzat el I Certamen "Riba-roja socialment responsable". Aquesta iniciativa pretén desenvolupar el compromís de la ciutadania cap als ODS de l'Agenda 2030 a través de la Infància i l'Adolescència, fomentant la seua participació en els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

D'aquesta forma, el consistori ha impulsat entre els més joves un concurs creatiu que identifique clarament el màxim dels 17 ODS. El treball haurà de presentar-se sobre una cartolina en grandària A3 i podrà estar realitzada amb colors, témperes, material reciclatge, etc...

El concurs estarà obert a xiquets, xiquetes i joves amb edats entre els 4 i els 17 anys, ambdós inclosos i que estiguen empadronats a Riba-roja de Túria.

El I Certamen "Riba-roja socialment responsable" ha sigut el segon més ben valorat pel servei de Transparència, Govern Obert i Participació Ciutadana de la Diputació de València. La corporació provincial ha reconegut el caràcter nou i l'abast del projecte quant a la difusió dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030.

Per a dur a terme la iniciativa, l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha rebut una subvenció de 4.500 euros. L'import serà destinat a dotar els 15 premis, consistents en vals canviables en comerços adherits del municipi, un diploma i un obsequi.

L'Ajuntament de Riba-roja està totalment implicat en la implantació dels ODS en la seua gestió municipal, així com en la seua divulgació a la ciutadania. Així, el ple va aprovar el passat estiu la seua adhesió a la Xarxa d'Entitats Locals per a dur a terme els Objectius per al Desenvolupament Sostenible (ODS) inclosos en l'Agenda 2030.

A partir d'aquesta adhesió, el govern local haurà de determinar un conjunt d'actuacions que, posteriorment, s'incorporaran a un Pla d'Actuació o Estratègia Local que incloga una anàlisi de situació i un pla de localització i implementació dels ODS de l'Agenda 2030. A més, s'iniciarà un procés d'informació i sensibilització per a la participació de tots els agents locals, econòmics i les organitzacions ciutadanes representades en la vida municipal, prèvia a la seua posada en marxa per part de l'ajuntament.

La proposta compromet al consistori a treballar en l'aprovació d'un pla d'actuació o estratègia local en el qual s'elabore una anàlisi de situació i un pla de localització i implementació dels ODS de l'Agenda 2030 i al compliment amb les obligacions i exercir els drets que s'establisquen en les normes de funcionament de la xarxa.

La regidor de Participació Ciutadana, Esther Gómez ha reiterat "el compromís del govern d'implantar els ODS en la gestió municipal així com difondre i servir d'altaveu d'aquestes metes globals entre la ciutadania que tenen com a objectiu la protecció del planeta. A través  d'aquesta mena d'iniciatives – ha matisat- ajudem a conscienciar als més xicotets, des de l'educació, per a la consecució de l'agenda de desenvolupament sostenible".






Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon