Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja incrementa un 81,5% les ajudes rebudes per Autoritat de Transport Metropolità per a cofinançar els seus serveis d'autobús municipal


L'Ajuntament de Riba-roja rebrà 71.240 euros de l'autoritat de Transport Metropolità, segons l'últim repartiment anunciat per l'entitat de la subvenció de 14,4 milions destinades al transport col·lectiu urbà que beneficiarà a 15 municipis adherits a la ATMV.

Segons les dades publicades, Riba-roja és el municipi amb menys de 50.000 habitants que major quantitat percebrà per a cofinançar els serveis d'autobús municipal, concretament el ConectaMetro i el arRibabús. Així, la quantitat s'ha vist incrementada en 32.000€, un 81,5% més que en 2019. És el cinqué de la província que més quantitat percebrà per darrere de Paterna, Sagunt i Torrent. Amb menor quantia es troba Llíria, amb 33.380€ i la Pobla de Vallbona, amb 29.180€, al Camp de Túria

D'aquesta forma, Riba-roja se situa en segona posició respecte a euros per habitant, amb 3,01€/habitant, per davant de Torrent, amb 2,15 o Paterna, amb 1,48€/habitant.

La subvenció atorgada es basa en l'oferta (places/km) i la demanda de viatgers en cada municipi, així com en la seua població. L'Ajuntament disposa en l'actualitat d'una completa xarxa de transport públic. Durant 2019, més de 245.000 viatgers van utilitzar l'autobús municipal gratuït per a traslladar-se del nucli urbà als polígons industrials i per a connectar les urbanitzacions amb la parada del metro.

El servei de Connecta Metro va entrar en funcionament l'any 2015 amb l'objectiu de facilitar els desplaçaments dels usuaris des de la parada situada en el polígon Entrevies al centre del nucli urbà, així com altres àrees residencials com les de Santa Mónica, El Molinet, Parc Montealcedo, Montealcedo, Entrenaranjos i Santa Rosa.

Aquest servei municipal gratuït va prestar servei a més de 210.000 usuaris durant l'any 2019 ja que abasta no sols a les urbanitzacions situades en el terme municipal sinó també a diverses parts del nucli urbà amb la parada del metro que permet, al mateix temps, una connexió directa amb València, en diferents horaris i freqüències.

Un altre dels serveis és el denominat arRibabus que connecta el nucli urbà de Riba-roja de Túria amb els polígons industrials de l'àrea sud, en la qual existeixen més de 800 empreses en les quals treballen diàriament desenes de veïns i veïnes del nucli urbà. A més, serveix per a connectar també el nucli urbà de Loriguilla amb el de Riba-roja de Túria al qual es desplacen els estudiants per a acudir a l'Institut, així com els usuaris de la piscina coberta de la Mallà o al Conservatori de Música i Dansa, a més de diverses gestions administratives.

Aquest servei va entrar en marxa l'any 2016 per a atendre la demanda existent i va ser utilitzat per més de 35.000 persones al llarg de l'exercici 2019, que es traslladen per a acudir al seu lloc de treball de manera que es redueixen notablement els desplaçaments en els vehicles privats. El arRibabus disposa d'horaris de dilluns a divendres que s'inicien a les 5.10 hores de la matinada fins a les 23 hores, per a adaptar-se a les necessitats dels usuaris, especialment els treballadors de les empreses dels polígons que realitzen torn de treball.

El regidor de Mobilitat, Rafa Gómez ha assegurat que "la subvenció respon al continu esforç econòmic realitzat durant aquests últims anys per a afavorir la mobilitat dels ciutadans i ciutadanes de Riba-roja en favor del transport sostenible i la connectivitat entre la zona industrial i residencial del municipi".




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon