Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja augmenta les ajudes socials en un 33% en un any en atendre les necessitats de més de 800 persones


L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha augmentat les ajudes socials en un 33% entre les partides destinades al llarg del passat any i el present exercici, en plena pandèmia pel coronavirus. Així, l'any passat es van concedir ajudes per un valor de 191.386 euros mentre que fins al moment s'han atés les necessitats de més de 800 persones en el que va d'any per un altre valor de 254.231 euros.

L'increment del 33% que s'ha efectuat entre ambdós exercicis pressupostaris suposa una aposta decidisca del govern d'atendre les necessitats que presenten les famílies de Riba-roja de Túria en un moment en el qual la crisi sanitària derivada pel coronavirus està afectant la capacitat de moltes de les famílies de la localitat.

D'aquesta forma, fins al moment l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha atés a més de 244 unitats familiars que desenvolupen la seua vida en la localitat i que, en la pràctica, abasten a més de 800 persones. Es tracta d'ajudes econòmiques d'emergència social que abasten les necessitats bàsiques de menjar i el pagament de diverses despeses de llum, lloguers, transport, aigua o préstecs, entre altres, i l'objectiu dels quals és que aquestes famílies puguen continuar la seua vida sense que, en cap moment, es puguen quedar excloses de la societat.

L'àrea d'Igualtat, Polítiques Inclusives i Drets Socials i Majors de Riba-roja de Túria també ha gestionat les ajudes que concedeix la Generalitat Valenciana a través de la renda valenciana d'inclusió i que en el cas de la localitat ha beneficiat a un total de 18 usuaris. Aquestes prestacions autonòmiques tenen com a objectiu principal complementar les ajudes que reben les unitats de convivència en concepte d'ingressos per a sufragar les despeses bàsiques de vida.

Cal destacar que l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha invertit més d'1 milió d'euros en la reactivació econòmica afectada pel tancament decretat per l'Estat d'Alarma arran de la Covid-19, amb una especial atenció a la protecció social de les persones afectada per la crisi, amb diversos programes dedicats a atendre les necessitats dels sectors més afectats.

Entre aquestes actuacions calen destacar les ajudes directes concedides als autònoms, els comerços, els professionals i les microempreses que han resultat perjudicades per la crisi de la pandèmia del coronavirus, amb un ampli ventall de possibilitats perquè cadascun d'aquests sectors puguen sol·licitar les corresponents ajudes que els permeta afrontar el dia a dia dels seus respectius negocis.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que aquestes ajudes concedides "demostren el nivell de les prioritats d'aquest equip de govern ja que un dels màxims objectius passa per ajudar als segments de la població que tenen majors dificultats en el dia a dia i, per això, continuarem en la mateixa línia de destinar part del pressupost econòmica anual a les polítiques socials".




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon