Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Mesa d'agricultura de la Mancomunitat reuneix 15 veus representativas de Camp de Túria

L'objectiu és unir esforços i sinergies en pro del món agrari comarcal

La Mancomunitat Camp de Túria ha celebrat aquest matí la primera Mesa d'Agricultura. Una cita que ha comptat amb la participació de 15 entitats i organismes relacionats amb el món agrari a la comarca.

La reunió que ha sigut inaugurada per la presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, Lola Celda, qui ha indicat que “hem de creure en els nostres productes, en la nostra manera de consolidar una agricultura competitiva i innovadora i respectuosa amb el medi ambient”. “Volem crear un espai de coordinació públic-privada que estudie, formule, planifique, programe i avaluen les directrius estratègiques proposades per l'Observatori d'Ocupació i Empresa de l'Acord Territorial d'Ocupació”, ha afegit Celda.

La Mesa d'Agricultura, coordinada per la directora del Departament de Promoció Econòmica, Chelo Herráez, ha comptat amb la participació del regidor d'Agricultura de Riba-roja de Túria, José Luis Ramos; el tècnic de Recerca i desenvolupament del Servei de Transferència de Tecnologia de la Conselleria d'Agricultura, Juan José Lliso; un enginyer tècnic d'Obra Pública de la Mancomunitat, Santiago Núñez; Consol Morató com a representant del Consell Municipal Agrari de Llíria; Manuel Peña en nom d'UPA i per la Va unir de Llauradors, Francisco López-García. Per part de l'IVIA ha participat Mari Ángeles Fernández; per la Cooperativa de Llíria ha intervingut Pepe Feltrer; i de la Cooperativa Agrícola de Benaguasil ha llançat les seues propostes Miguel Ángel Martí. Guillem Domingo ha aportat les seues propostes com a president del Parc Natural de la Serra Calderona i per la Universitat de València ha intervingut la directora de la Càtedra de cooperatives agroalimentàries. A més també ha aportat les seues idees el director Tècnic de CIEF i representant de l’Institut d’Estudis Comarcals Camp de Túria, Antonio Marzo. Gal-Túria Calderona ha inclosos la seua visió a través del seu gerent, Aitana Camps i per la Federació d'Associacions de Dones Rurals-Fademur ha intervingut, Laura Mota. La Mesa d'Agricultura ha comptat també amb la visió d'un agricultor de la comarca, Pepe Barea; que ha manifestat quin és des del seu punt de vista la situació real del sector agrari a Camp de Túria.

La taula, que ha fet avui els seus primers passos, ha deixat de manifest, com així han indicat la majoria dels ponents, la necessitat de professionalitzar el sector, fer que l'agricultura siga un sector atractiu per a les noves generacions, portar la formació fins on faça falta perquè es conega i es valore al sector agrari com es mereix i aconseguir unir a tots els actors implicats per a entre tots junts fer més fort Camp de Túria.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon