Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Regidoria de Mobilitat Sostenible de Llíria convoca un concurs d'idees per a remodelar la plaça Major


El regidor de Mobilitat Sostenible ha anunciat que s'ha obert del termini per a presentar propostes per a la reforma integral de la plaça Major de Llíria, fins al pròxim 20 de novembre. Les bases i requisits per a participar estan disponibles en el tauler d'anuncis de la web municipal.

Segons ha explicat l'edil, "l'Ajuntament de Llíria convoca este concurs d'idees amb la finalitat de seleccionar, amb la màxima participació ciutadana i intervenció d'un jurat, les propostes que millor s'ajusten a les directrius i objectius que regulen les seues bases, tant des del punt de vista urbanístic, arquitectònic, patrimonial i funcional, com a comercial, paisatgístic i mediambiental".

La finalitat del concurs és recollir idees per al futur disseny i regeneració urbana de l'entorn de la plaça Major, en la qual s'enclaven edificis emblemàtics com Ca la Vila, l'església de l'Assumpció, així com el seu mercat municipal, edificis administratius i entorn comercial.          

Les propostes que es presenten de la nova plaça han d'anar encaminades a regenerar l'espai urbà existent des de la plaça 9 d'Octubre fins al carrer August Roca, amb una superfície aproximada de 7.250 m², dotant-la d'activitat, caràcter i qualitat urbana, integrant la perspectiva de gènere i respectant la diversitat social i cultural.

La idea és desenvolupar la remodelació en tres fases, concretament les que s'emmarquen en la zona descrita i que es corresponen amb tres espais diferenciats: la primera, la que va des del carrer August Roca fins a Ca la Vila i la zona de plaça Major, la segona, la que envolta l'entorn de l'església de l'Assumpció, i la tercera, la que arriba fins a la plaça 9 d'Octubre.

Dels projectes que es presenten, hi haurà cinc propostes que passaran a la final i d'entre elles s'atorgaren tres premis. L'Ajuntament utilitzarà les idees aportades en este concurs per a preparar la licitació del projecte que definirà la nova estructura de la plaça Major, la seua urbanització i futurs usos relacionats amb el seu magnífic entorn patrimonial, cultural, turístic i comercial de la zona.

García assenyala que, amb este concurs d'idees, "la regidoria de Mobilitat Sostenible complix amb tres objectius, millorar la conversió en zona de vianants del centre de la ciutat i emmarcar els edificis patrimonials existents, donar resposta a una demanda ciutadana i comercial per a revitalitzar este espai urbà, així com el compliment de l'acord de la corporació d'obrir este procés participatiu i consultiu a la població".



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon