Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Campanya d'Animació a la Lectura María Moliner reconeix el projecte “Biblioteca Fàcil” de la Xarxa de Biblioteques de Llíria

Llíria:

El projecte "Biblioteca Fàcil" de la Xarxa de Biblioteques de Llíria ha sigut distingit amb un dels 300 premis a tot el país que concedix la Campanya d'Animació a la Lectura María Moliner.

Segons ha informat el regidor de la Xarxa de Biblioteques, Paco García, este concurs, "que es realitza gràcies a la col·laboració del Ministeri de Cultura i Esport amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, està dirigit als municipis de menys de 50.000 habitants". En el mateix es reconeixen els millors projectes o activitats de dinamització lectora desenvolupades a les seues biblioteques, amb l'objectiu de fomentar la lectura entre tots els col·lectius socials, especialment entre xiquets i joves, que constitueixen la base dels futurs lectors adults.

Amb este guardó, apunta García, "el centre de Llíria rebrà una dotació econòmica de 2.000 euros per a l'adquisició de llibres. La campanya servix així per a incentivar als municipis xicotets a desenvolupar una important labor de promoció de la lectura".

"Biblioteca Fàcil" compta ja amb diverses distincions com el 1r Premi "Biblioteca i Compromís Social" de la Fundació Biblioteca Social, el concedit per l'Associació de Lectura Fàcil de Catalunya, o l'accèssit del Premi REBIUN de la Xarxa de Biblioteques Universitàries.

Este projecte integrador de la Xarxa de Biblioteques de Llíria promou la lectura com a eina per a la inclusió de diversos col·lectius. El programa està dirigit principalment a persones amb diversitat funcional, problemes de salut mental o alzheimer. La biblioteca es convertix en un lloc on es comparteixen coneixements amb la celebració de diverses activitats.

L'edil de la Xarxa de Biblioteques de Llíria ha vol felicitar a tot l'equip de l'àrea municipal que "ha fet possible que la ciutat i els seus centres de biblioteques siguen un referent a l'Estat espanyol", al mateix temps que ha mostrat el seu agraïment a les entitats que promouen estos premis "per posar en valor l'hàbit lector i el treball de projectes innovadors que des de molts equips s'estan duent a terme".
 

 ** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon