Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Campanya d'Animació a la Lectura María Moliner reconeix el projecte “Biblioteca Fàcil” de la Xarxa de Biblioteques de Llíria

Llíria:

El projecte "Biblioteca Fàcil" de la Xarxa de Biblioteques de Llíria ha sigut distingit amb un dels 300 premis a tot el país que concedix la Campanya d'Animació a la Lectura María Moliner.

Segons ha informat el regidor de la Xarxa de Biblioteques, Paco García, este concurs, "que es realitza gràcies a la col·laboració del Ministeri de Cultura i Esport amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, està dirigit als municipis de menys de 50.000 habitants". En el mateix es reconeixen els millors projectes o activitats de dinamització lectora desenvolupades a les seues biblioteques, amb l'objectiu de fomentar la lectura entre tots els col·lectius socials, especialment entre xiquets i joves, que constitueixen la base dels futurs lectors adults.

Amb este guardó, apunta García, "el centre de Llíria rebrà una dotació econòmica de 2.000 euros per a l'adquisició de llibres. La campanya servix així per a incentivar als municipis xicotets a desenvolupar una important labor de promoció de la lectura".

"Biblioteca Fàcil" compta ja amb diverses distincions com el 1r Premi "Biblioteca i Compromís Social" de la Fundació Biblioteca Social, el concedit per l'Associació de Lectura Fàcil de Catalunya, o l'accèssit del Premi REBIUN de la Xarxa de Biblioteques Universitàries.

Este projecte integrador de la Xarxa de Biblioteques de Llíria promou la lectura com a eina per a la inclusió de diversos col·lectius. El programa està dirigit principalment a persones amb diversitat funcional, problemes de salut mental o alzheimer. La biblioteca es convertix en un lloc on es comparteixen coneixements amb la celebració de diverses activitats.

L'edil de la Xarxa de Biblioteques de Llíria ha vol felicitar a tot l'equip de l'àrea municipal que "ha fet possible que la ciutat i els seus centres de biblioteques siguen un referent a l'Estat espanyol", al mateix temps que ha mostrat el seu agraïment a les entitats que promouen estos premis "per posar en valor l'hàbit lector i el treball de projectes innovadors que des de molts equips s'estan duent a terme".
 

 



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon