Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bétera projecta formar part del turisme arqueològic

Bétera persegueix situar-se al mapa del arqueoturismo

· En marxa una nova intervenció arqueològica en la Vila Romana de l'Horta Vella.

· Les excavacions en aquest Bé de Rellevància Local tornaran a situar a Bétera en el mapa del turisme arqueològic.

 L'Ajuntament de Bétera ja ha començat les excavacions arqueològiques en el jaciment romà i visigot de l'Horta Vella en una XIII campanya que pretén equiparar el valor de les termes ja visitables a la zona nord del jaciment encara per descobrir.

L'actuació es realitzarà en una àrea aproximada de 250 metres quadrats on es pretén arribar als nivells històrics alt-imperials de la zona nord del jaciment. Aquesta campanya d'excavacions, que té una duració d'un mes, permetrà traure a la llum tant les estructures com els materials de l'època per al seu posterior estudi i investigació que finalitzarà en una publicació.

L'objectiu final és, una vegada arribat als nivells, restituir estructures, reconstruir algun element estructural arrasat per a obtindre una lectura comprensible del que s'ha descobert i d'aquesta manera plantejar un itinerari. Al seu torn, es constatarà la cronologia i confirmar la seqüència de les anteriors campanyes, així com també, l'estudi de la museïtzació de la part nord per a suscitar el mateix interés científic i educatiu que ha suposat la part de les termes i que convertirà el jaciment en una oferta cultural d'incalculable valor per a Bétera.

L'actuació compta amb una dotació econòmica total de 33.981,64 €. L'Ajuntament de Bétera cofinança 10.194,49€ del projecte al costat de la subvenció de 23.787,148€ per a actuacions de conservació i protecció dels béns immobles del Patrimoni Cultural de la Comunitat Valenciana que convoca la Conselleria d'Educació, Cultura i Esports.

"Estem conscienciats amb el nostre patrimoni, el valor que té per al municipi i el llegat que suposa per als veïns i veïnes de Bétera" ha destacat l'Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío qui ha visitat el jaciment de l'Horta Vella per a comprovar in situ el potencial arqueològic del municipi.

Amb aquestes noves excavacions el Consistori aferma el seu compromís amb el patrimoni històric local. Més de 1000 metres quadrats d'història que situen a Bétera en el mapa del arqueoturismo i que la situen com un municipi amb història, arrels i un patrimoni de valor incalculable.

 Visites guiades

A més amb l'arribada de la tardor l'àrea de Patrimoni i Turisme ha posat en marxa, un any més, les visites guiades als jaciments arqueològics de la Vila Romana de l'Horta Vella així com a l'Alqueria islàmica Bofilla que enguany, com a novetat, es converteixen en rutes arqueològiques inclusives i accessibles a persones amb mobilitat reduïda i/o diversitat funcional gràcies a que la regidoria de Drets Socials ha inclòs una cadira adaptada tot terreny que permet realitzar a tots els veïns i veïnes visites inclusives, posant a Bétera com a municipi pioner a València del turisme adaptat, inclusiu i accessible a tots els públics.




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon