Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Totes les mesures d'higiene en els centres escolars de l'Eliana que tornen escalonadament


Els més de 5.000 estudiants de la localitat tornen a les aules escalonadament durant tota la setmana.

El nou curs escolar 2020/2021 s'inicia de manera escalonada des d'aquest dilluns, fins al dijous 10 de setembre, amb noves mesures de seguretat, protecció i higiene per a garantir la salut dels més de 5000 alumnes i alumnes de l'Eliana. Per a això, l'Ajuntament ha invertit durant l'estiu prop de 8.500 euros i més de 400 hores de treball en tasques de manteniment, condicionament d'aules, jardineria i desinfecció de vials en els entorns educatius. A més, ha contractat un servei de neteja per als col·legis públics que s'encarregarà de la desinfecció dels banys tres vegades per jornada escolar i dels patis diàriament i ha establit un operatiu policial d'entrades i eixides als centres.

A les mesures adoptades pel consistori se sumen les anunciades per la Conselleria d'Educació, que invertirà en despeses de funcionament un total de 66.809 euros en tots els centres públics i privats-concertats de la localitat, amb l'objectiu d'implementar les principals accions adoptades entre les quals es troben l'obligatorietat de l'ús de mascaretes a partir dels 6 anys, la contractació extraordinària de 16 nous professors i d'altres monitors de menjador, la reducció de ràtios, l'establiment de grups de convivència estables i de grups amb distància interpersonal d'un metre i mig.

El Departament de Salut Arnau de Vilanova-Llíria, al qual pertany l'Eliana, disposarà d'una persona de referència per a cada centre de manera que el responsable del col·legi tindrà accés directe en cas d'un possible contagi. A més, els centres comptaran amb una guia elaborada per Sanitat amb l'actualització del protocol i un Pla de contingència.

Les famílies tenen a la seua disposició la web aulasegura.es de la Conselleria, amb les preguntes freqüents (FAQs) sobre l'organització del nou curs, així com un telèfon d'informació per a resoldre dubtes.

Per part seua, les activitats extraescolars de menjador i fora de l'horari escolar, així com l'Escola Matinera, es realitzaran segons marca el protocol de Sanitat i estaran dirigides a l'alumnat de 3 a 18 anys amb l'objectiu de fomentar la igualtat d'oportunitats i la conciliació en l'àmbit familiar.
Pel que respecta al control de la temperatura del professorat, l'alumnat i el personal dels centres educatius, la Conselleria ha dotat als centres d'un termòmetre per unitat escolar. El control de temperatura s'haurà de realitzar a casa i en el propi centre.

L'alcalde, Salva Torrent, que ha estat present en l'inici de curs acompanyat per la regidora d'Educació, Eva Santafé, ha recordat que aquesta ‘volta al col·le’ és, a més de segura, necessària per a la sociabilització i formació dels escolars i ha traslladat el seu suport i ànim a tota la comunitat educativa de l'Eliana.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon