Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Serra inicia un projecte de participació per crear el campus Ria-Tóixima

 


Comencen les reunions de participació ciutadana per tal de crear el campus Ria Tóixima.

L’objectiu principal és elaborar un document estratègic de manera participativa per poder crear les línies d’actuació d’un campus que integre la gran majoria de l’actorat de Serra.

Els àmbits d’actuació estaran lligats a l’agricultura, el patrimoni històric artístic, el comerç local, la restauració i la hostaleria; sense oblidar els serveis relacionats amb l’oci i el temps lliure, els mediambientals i sempre baix el paraigua de la sostenibilitat.

“El projecte no es centra solament en la recuperació agrícola, vol anar més enllà i ser una oportunitat de desenvolupament socioeconòmic” comenta l’alcaldessa de Serra, Alicia Tusón.

“Les hortes estan dins la ruta del castell de Serra, compten amb un patrimoni tant monumental com etnològic molt ric que hem de ficar en valor” diu l’alcaldessa.

Durant les pròximes setmanes es realitzaran quatre activitats per establir les bases de l’elaboració de l’estratègia participativa; fer un diagnòstic de la situació i necessitats, determinar els eixos estratègics del campus i una última per definir els objectius i les accions.

El nom del campus es pren de les hortes de Ria i Tóxima, dos hortes històriques d’origen àrab, dos paisatges de gran valor cultural i ambiental que poden actuar com a element dinamitzador de desenvolupament. Les hortes alberguen nombrosos bancals de pedra en sec i el sistema de regadiu heredat dels àrabs a més d’arbres monumentals de gran valor.

Paral·lelament, l’Ajuntament sotmetrà al plenari pròximament el reglament del Consell Agrari Local i està treballant en un banc de terres. També té previst invertir en les pròximes setmanes 10.000 euros en obres per al condicionament de camins rurals d’estes zones.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon