Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Generalitat investiga una residència de Llíria després d'una denúncia per desatenció a ancians

   El centre té comunicada una sanció de 174.000 euros després de diverses inspeccions de l'administració des del 2019

La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha anunciat l'obertura d'una investigació a la residència DomusVi de Llíria (València), arran d'una denúncia pública d'una exempleada que va gravar unes imatges d'ancians desatesos.

En les gravacions difoses per Telecinco es veuen situacions com un ancià que pateix un colp en caure al sòl sense que ningú acudisca a socórrer-ho; una dona que es troba a soles i nua en una cadira o una altra de molt avançada edat que intenta menjar un plat de menjar sense cap ajuda i ni tan sols una taula per a recolzar-ho.

"Els tenen lligats ací asseguts, no els importa si mengen o no mengen. És un infern, jo la cride la residència de la mort. Em queia l'ànima al sòl veient el patiment d'aquestes persones, perquè són persones. Cada dia m'anava a casa plorant", declara l'ex-treballadora que va gravar les imatges i que no mostra el seu rostre.

Segons han informat a les Agències fonts de la Conselleria que dirigeix Mónica Oltra, aquest centre ja té comunicada una sanció de 174.000 euros per unes inspeccions realitzades a les instal·lacions encara que ara, després de veure la denúncia difosa i les imatges publicades, s'obrirà una altra investigació. El centre té 150 places autoritzades, encara que aquestes fonts no han precisat quantes hi ha ocupades.

D'acord amb les dades facilitades, DomusVI va comprar el centre al novembre del 2018 i, des d'aleshores, la Conselleria d'Igualtat ha inspeccionat les instal·lacions en quatre ocasions al 2019. En elles, es van detectar diversos "incompliments greus" i alguns van ser esmenats gràcies a l'acció de la Conselleria, que té proposada una multa de 174.000 euros.

Entre els incompliments detectats s'inclou falta de personal mèdic i infermeria --ja esmenat--; mobiliari defectuós en habitacions --en procés d'esmena--; falta de cura d'algunes persones residents i incompliment del contracte per no tindre servici de perruqueria i podologia.
Imatge de la residencia des de un anunci a l'internet

Una iaia amb problemes nerològics
Un iaio cau a terra i resta sense ajuda

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon