Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Concert de les Bandes de Llíria 2020 s'oferirà al món via streaming

Llíria:

El tradicional Concert de les Bandes de Llíria se celebrarà dissabte que ve 19 de setembre, encara que enguany per les actuals restriccions sanitàries es desenvoluparà en un format diferent. El festival que protagonitzen les prestigioses societats musicals de la localitat, la Banda Primitiva i la Unió Musical, es farà en esta edició sense públic però es podrà seguir en directe, amb una important producció televisiva, a través del canal de YouTube de l'Ajuntament edetà.

En este sentit, el regidor de Música, Pedro Vicente, ha explicat que les circumstàncies presents “ens han portat, amb el consens de les societats i els seus directors artístics, a adoptar esta fórmula, perquè les bandes puguen actuar amb la seua formació habitual completa, en un espai prou gran que complisca amb les distàncies entre músics i les màximes garanties de protecció sanitària, i així poder oferir un espectacle digne com es mereixen les nostres agrupacions”.

D'esta manera, “la plaça Major es convertirà en un extraordinari plató de televisió per a mostrar al món sencer la qualitat i el bon fer de les formacions de Llíria com a Ciutat Creativa de la Música per la UNESCO”.

Presidència d'Honor
Una altra de les novetats que presentarà este atípic Concert de les Bandes de 2020, és la creació de la Presidència d'Honor del certamen. Esta figura recaurà enguany en el director de la Banda Simfònica Municipal de València, Rafael Sanz-Espert. Amb això, l'Ajuntament de Llíria vol reconéixer la dilatada i reconeguda trajectòria d'este mestre en el món bandístic.

Sanz-Espert és una de les batutes més dinàmiques, expressives i representatives dins del panorama musical internacional de música de vents, i és un dels directors més destacats, valorats i compromesos de la seua generació.

Amb assiduïtat dirigeix les bandes simfòniques professionals més importants d'Espanya. També col·labora, com a director convidat, en The O.S. Army Band and Orchestra (Washington DC), Orquesta y Coro de la Comunidad de Madrid, Orquestra de València, Orquesta Sinfónica Nacional de Paraguay, Banda Sinfónica de Córdoba (Argentina), Banda Sinfônica do Estat de Sao Paulo, Orquestra de Sopros Brasileira, Symphonic Wind Orchestra of University of Duluth, Intercollegiate Honor Band of the CBDNA, Twin Ports Wind Orchestra, Grand Symphonic Winds Minnesota. Així mateix, dirigeix en els festivals Midwinter Clinic (Minnesota) i Midwest Clinic (Chicago).

Compta amb una extensa discografia testimoni de la seua versatilitat en diferents gèneres. Destaquen els enregistraments realitzats amb la Banda Simfònica Municipal de Madrid, Banda Municipal de Bilbao, Royal Northern College of Music de Manchester, Cor de l'Orquestra Nacional d'Espanya, Spanish Brass Luur Metalls, etc.

Com a pedagog imparteix cursos desenvolupant la seua pròpia tècnica, en els quals destaquen els Workshops en Berklee València i les màster class en Berklee College of Music de Boston i les seues conferències en Club Diari de Mallorca, Universitat del País Basc, Sala Villalobos (Tatuí) i el Seminário Iber-Americà de Educaçao Musical i Inclusao Social (Sao Paulo).

Compromés amb els compositors actuals, ha realitzat encàrrecs i dirigit estrenes d'obres simfòniques per a banda i orquestra. A més ha rebut, en qualitat de director, premis nacionals i internacionals i cinc esments d'honor.

Ha sigut director titular de la Banda Municipal de Bilbao (2002-2012) i de la Banda Simfònica Municipal de Madrid (2012-2018), i membre del WASBE Board of Directors (2009-2015). En l'actualitat és director artístic del Congrés Iberoamericà de Directors, Compositors i Arranjadors, membre del Consell d'Administració de la Societat d'Artistes AIE i director titular de la Banda Simfònica Municipal de València.

Pantalles en els teatres
El Concert de les Bandes es podrà seguir via streaming el dissabte a partir de les 22.00 hores. Les actuacions de la Primitiva, dirigida per Javier Enguídanos, i de la Unió Musical, sota la batuta de Pablo Marqués, es podran vore també en les pantalles gegants que s'instal·laran en els teatres de les dues societats, complint també amb les preceptives mesures sanitàries. 

Les dos entitats han habilitat un número de telèfon per a fer les reserves per a accedir a les seues sales:
Ateneu Musical i d'Ensenyament Banda Primitiva: 618093971
Unió Musical:  962780254




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon