Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria i Granada uneixen la seua creativitat en homenatge a Lorca amb un espectacle el 18 d'agost

Llíria -Ciutat Creativa de la Música- i Granada -Ciutat Creativa de la Literatura-, uneixen les seues arts per a oferir un espectacle singular: ‘Muerto de Amor’. L’obra, un recital poètic teatralitzat amb música en directe, es representarà en el Teatre de la Banda Primitiva de Llíria este dimarts 18 d’agost, coincidint amb l’aniverari de l’assassinat de Federico Garcia Lorca al 1936.

L'Ajuntament de Llíria, per mig de Turisme Llíria, ha volgut retre homenatge a la figura del poeta granadí 84 anys després de la seua mort. I ho ha fet en cooperació amb Granada, amb el seu programa Granada Ciudad de Literatura UNESCO, de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Granada, que cedirà valuoses imatges de Lorca al ‘Huerto de San Vicente’ que seran projectades durant l’espectacle. És un altra inicativa edetana dins de la Xarxa de Ciutats Creatives de l’UNESCO: ¨La figura de Lorca representa la creativitat i el més pur sentit de l’art. Per a Llíria és una magnífica oportunitat de seguir teixint col.laboracions enriquidores amb la resta de ciutats creatives. En aquest cas, fomentant la cultura literària i musical colçe a colçe amb una ciutat tan important i meravellosa com Granada, bressol del poeta, a qui este dimarts tributarem un merexcut homenatge amb la nostra música”, comenta l’alcalde de Llíria Manuel Civera.

Este espectacle multicultural estarà protagonitzat per l’artista Elma Sambeat, veïna de Llíria, acompanyada pel pianista francés Baptiste Bailly, l’actor argentí Jorge Affranchino i l’actriu finlandesa Anna Kurikka. Es tracta de la pre-estrena del nou projecte discogràfic liderat per Elma Sambeat, e incluirà per primera vegada noves cançons composades a partir d’una sel.lecció de poemes de Federico Garcia Lorca. “La proposta planteja una xicoteta però innovadora dramatúrgia per a enfatitzar el fet de que aquest autor és un fort estímul creatiu per a tots nosaltres”, anuncia Sambeat, que promet “un viatge lliure i creatiu per la poesia de Lorca, amenitzat amb el piano”.

L'event, que tindrà lloc a les 22:30h, complirà amb totes les mesures sanitàries. Per tal d’assistir es requerix reserva prèvia a la APP Llíria i és obligatori l’ús de mascareta.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon