Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Ple de la Pobla de Vallbona condemna les ocupacions il·legals de vivendes

Dins les competències municipals, l’Ajuntament ha establert una sèrie de mesures per minimitzar l’efecte de les ocupacions a la localitat. El ple declara tolerància zero davant les ocupacions il·legals d’habitatges

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha aprovat per unanimitat una moció per exigir al Govern Central i totes les administracions implicades una regulació que faça més difícils les ocupacions il·legals d’habitatges. 

El plenari s’ha pronunciat així sobre problema que crea per als propietaris  i l’elevat cost que els suposa la recuperació dels habitatges. Des del consistori es posa de relleu a més la problemàtica de convivència amb el veïnat que en molts casos ve lligada a estes ocupacions i les màfies que estan al darrere de moltes d’ellles.

Dins les competències municipals, l’Ajuntament ha establert una sèrie de mesures per minimitzar l’efecte de les ocupacions a la localitat. El consistori ha elaborat així un Pla Municipal d’Habitatge per posar en lloguer social vivendes buides amb una dotació pressupostària que possibilite un lloguer digne a la localitat.

 A més, la Pobla obrirà un espai d’assessorament jurídic a afectats per ocupacions il·legals per a aconseguir una ràpida recuperació de la propietat.

El ple s’ha pronunciat destacant que les ocupacions il·legals han vingut incrementant-se en els últims anys a tot el territori estatal, un fenomen que també s’ha produït a la Pobla tot i l’intens treball de les forces de seguretat competents al municipi.

Per això, des de l’Ajuntament es vol instar les autoritats competents a agilitzar els procediments judicials que acurten els terminis per la recuperació de la propietat i endurir les condemnes als delinqüents que les realitzen.
L’alcalde de la Pobla, Josep Vicent Garcia, ha posat de relleu el treball que s’està fent al municipi per evitar les ocupacions il·legals d’habitatges i ha destacat que “la iniciativa de les borses d’habitatge per a lloguer social poden evitar que estos pisos buits servisquen de reclam per a estes activitats delictives”.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon