Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria promou el voluntariat ambiental

Llíria:

L'Ajuntament de Llíria, en col·laboració amb Creu Roja del Camp de Túria i l'Associació Podem, han posat en marxa un programa de voluntariat ambiental per a la prevenció d'incendis forestals al terme municipal. Este programa, que compta també amb el suport de la Conselleria d'Agricultura i Transició Ecològica, es desenvoluparà de juliol a octubre a la muntanya de la Concòrdia i a les urbanitzacions adjacents a terrenys forestals.

La regidora de Medi Ambient, Consuelo Morató, ha animat a “les persones que tinguen una especial sensibilitat en la conservació del nostre entorn natural, a participar en esta iniciativa que mitjançant la vigilància i la informació es pretén contribuir a reduir el nombre d'incendis forestals”.

Les accions de prevenció d'estes persones voluntàries consistiran en tasques de vigilància a peu per rutes establides de menys de 10km en jornades d'unes 6 hores, que recorreran els paratges més icònics de la Concòrdia.

“La intenció és millorar la detecció primerenca d'incendis forestals, donant avís als serveis d'emergència en cas de ser necessari. Al mateix temps, es realitzaran campanyes informatives i de sensibilització sobre bones pràctiques per a agricultors, senderistes i residents de les urbanitzacions”, ha explicat la regidora.

A més, l'experiència es complementarà amb formació en matèries relacionades amb la prevenció d'incendis, medi ambient i primers auxilis.

El Voluntariat Ambiental es desenvoluparà durant els mesos de major risc, especialment entre juliol i octubre.

Les persones interessades poden apuntar-se emplenant el full de sol·licitud que està disponible en la web municipal i enviant-la a antonio.perez@lliria.es. A més, en el telèfon 634977868 es poden consultar els dubtes que es tinguen sobre el programa. Els participants han de comprometre's a col·laborar un mínim de 10 dies en la prestació del servei, que podran triar segons la seua disponibilitat.

Cal recordar que és un servei de voluntariat, per la qual cosa no es rebrà prestació econòmica, encara que l'Ajuntament de Llíria facilitarà aliments i beguda a les persones voluntàries. Igualment, estos vigilants forestals són un reforç extra per a la vigilància i detecció d'incendis forestals, però en cap cas participaran en tasques relacionades amb l'extinció d'incendis.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon