Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja injectarà 770.000 euros per a la regeneració paisatgística del Parc Natural del Túria

CHJ, Generalitat i Ajuntament treballaran conjuntament per a recuperar la zona afectada per l'incendi del passat mes de març.

Riba-roja rebrà en els pròxims mesos la major inversió destinada a regenerar el Parc Natural del Túria. La Confederació Hidrogràfica del Xúquer injectarà 400.000 euros en 2020 per a la recuperació ecològica del Túria, que se sumaran als 370.000 euros que la Generalitat Valenciana destinarà a l'eliminació de la canya i restauració paisatgística del Parc Natural del Túria, través dels fons FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional) en el marc de la restauració d'hàbitats d'interés comunitari.

La inversió de la Generalitat forma part d'un programa d'actuació que s'executarà en  un recorregut d'entre 12 i 15 quilòmetres entre Pedralba i Quart de Poblet.

Aquest matí l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga i el regidor de Medi Ambient, José Luis Ramos han visitat la zona acompanyats del director del Parc Natural, Toni Ballester junt amb els tècnics municipals i de la CHJ, per a valorar i conéixer els detalls de l'actuació.

La Confederació Hidrogràfica del Túria actuarà seguint els paràmetres que marca del Pla Hidrològic Nacional respecte a la vegetació i la necessitat urgent d'adoptar mesures encaminades a la protecció dels boscos de ribera.

En aquest sentit, la CHJ s'encarregarà del desbrossament de canyes i la col·locació del geotèxtil, que permetrà un control dels rebrots més senzill. La plantació de vegetació serà a càrrec de la Generalitat Valenciana, a través de la direcció del Parc Natural del Túria.

La vegetació de ribera és de gran importància ja que garanteix l'estabilitat de les voreres, regula el microclima del riu i és un hàbitat ideal per a un gran nombre d'espècies animals i vegetals així com una font d'aliment per a les espècies que alberguen.

Un altre dels objectius d'aquesta actuació és netejar el llit de les canyes invasives i residus per a, d'aquesta manera, previndre possibles problemes que pogueren produir-se en cas de pluges torrencials i garantir així la regeneració ecològica del riu.

Una vegada executada l'actuació, l'Ajuntament de Riba-roja, a través del programa municipal EcoRiba, s'encarregarà del manteniment de tota la zona regenerada per a garantir la seua correcta conservació.

En els últims anys, el consistori ha realitzat actuacions constants al Parc Fluvial, a través del programa mediambiental municipal, on ja s'han plantat més de 700 exemplars arboris, dins del compromís del govern amb l'Agenda 2030. A més s'han dut a terme labors de neteja i desbrossament de diversos trams, especialment a l'esplanada del riu.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha valorat positivament la inversió, “l'adequació i conservació del Parc Natural és clau per al nostre municipi, és necessària la neteja de les canyes, que són un risc per a la seguretat dels nostres veïns pel perill d'incendis”.  Ha matisat. Raga ha subratllat “estem en un dels parcs naturals metropolitans més transitats d'Espanya i tenim la responsabilitat de cuidar-ho, administracions i ciutadans”.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon