Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana se suma a la Xarxa de Municipis contra la Violència de Gènere de la Diputació


La localitat del Camp de Túria s'adherix a la iniciativa provincial que busca visibilitzar el treball dels ajuntaments en la lluita contra esta xacra social. La comarca compta ja amb 6 municipis en la Xarxa

L'àrea provincial d'Igualtat celebra l'assemblea general de la Xarxa, que en el present exercici duplica el pressupost fins als 500.000 euros per a reforçar projectes locals de prevenció i coeducació


29/juny/2020. El Camp de Túria compta ja amb 6 poblacions adherides a la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere de la Diputació de València, després de l'assemblea general celebrada en la Capella de l'IVAF el divendres 26 de juny, en la qual es va aprovar la integració de L'Eliana.

Al novembre de 2018, moment en el qual va tindre lloc la constitució de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere, es van adherir tres localitats de Camp de Túria. Els municipis fundadors de la comarca són La Pobla de Vallbona, Riba-roja de Túria i Llíria. Posteriorment, al desembre de 2019 es van sumar Olocau i Vilamarxant.

L'adhesió de L’Eliana i altres 16 municipis de la provincia va ser el primer dels punts de l'assemblea general conduïda per la diputada d'Igualtat, Eli García, qui va destacar el “creixement d'una iniciativa que planteja donar la millor resposta contra la xacra de la barbàrie masclista des de les administracions locals, que són les més pròximes a les víctimes”.

El segon punt de l'ordre del dia va ser la convocatòria de subvencions per al present exercici, que es va publicar en el BOP el 18 de juny amb un pressupost de 500.000 euros, que duplica l'aportació de 200.000 euros del passat any. Els 84 ajuntaments que formen part de la Xarxa poden sol·licitar ja estes ajudes dirigides a actuacions de prevenció, sensibilització i formació en l'àmbit local.

Tal com va recordar Eli García, les dos línies de treball que marcaran les polítiques d'Igualtat a nivell municipal en els pròxims mesos seran els projectes relacionats amb la detecció i intervenció de la violència de gènere contra menors d'edat i les actuacions o programes de coeducació dirigits a la comunitat educativa i agents socials de cada municipi.

Continu creixement

La Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere de la Diputació de València es va constituir el 14 de novembre de 2018 amb 49 ajuntaments fundadors, als quals l'àrea d'Igualtat de la corporació provincial va oferir la possibilitat de compartir recursos i esforços en la lluita contra esta xacra social que ens afecta a totes i tots. L'objectiu de la iniciativa és dotar de recursos als municipis per a ajudar-los a desenvolupar els seus propis plans d'igualtat i contra la violència de gènere.

Fins hui s'han celebrat tres assemblees generals en les quals s'han anat sumant municipis de totes les comarques valencianes. El Comité Avaluador es va reunir en la prèvia de cada assemblea per a revisar que els municipis sol·licitants complien els requisits mínims exigibles per a sumar-se a la xarxa provincial, entre ells tindre una regidoria i un pla d'Igualtat, disposar de recursos econòmics i professionals propis en la lluita contra la violència masclista i, en el cas de municipis de menys de 20.000 habitants, estar connectats al sistema d'atenció telefònica ATENPRO.

Els 84 consistoris integrats en esta iniciativa provincial es repartiran els 500.000 euros destinats a actuacions i campanyes de prevenció i sensibilització en l'àmbit local, mentre la Diputació, a través de les seues àrees d'Igualtat i Administració General, continuarà formant a les tècniques i tècnics dels ajuntaments i a les policies locals en matèria de violència de gènere, en este últim cas en col·laboració amb l'Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE).   











Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon