Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió


Suscríbete y recibe las novedades
Correo:

Pots buscar

La Pobla de Vallbona recuperarà la Cistena del s.XVI amb l'ajuda de 375.000 euros de subvenció de la Generalitat


La Pobla de Vallbona ha rebut una subvenció de 375.000 euros  per part de la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica per al projecte de recuperació de l’antiga Cisterna. Aquesta subvenció suposa el 100% del cost del projecte i els treballs per a la restauració de l’antiga Cisterna de la Pobla.

La construcció data del s. XVI i està ubicada en la vila vella del municipi. Es tracta del bé patrimonial de titularitat pública més important i la seua recuperació es va iniciar després que el 2018 es realitzaren les primeres excavacions arqueològiques. 

La memòria oral dels veïns va ubicar esta Cisterna que recorden que va ser soterrada als anys 70 per l’Ajuntament argumentant que es trobava en desús i amb l’objectiu d’ampliar el carrer Colom.

La regidora de Patrimoni, Beatriu Palmero, ha manifestat la seua satisfacció perquè amb aquesta subvenció la recuperació de la Cisterna està garantida i a més no suposarà cap cost per a l’Ajuntament. “Amb la participació del veïnat estem recuperant el patrimoni més important que tenim els poblans i posant en valor una construcció del s. XVI que havia estat soterrada durant dècades”.

El projecte de la Cisterna és l’únic de Camp de Túria que comptarà amb esta subvenció a la que s’han presentat més de 300 municipis valencians al que s’han destinat 15 milions d’euros. La seua recuperació permetrà que a partir de 2021 els veïns de la Pobla puguen gaudir d’un nou espai cultural i patrimonial.

La Cisterna de la Pobla és la més gran i important de la comarca. Compta amb una escala d’accés i dipòsit original. Hi ha documents notarials del segle XVII que ja fan referència a la cisterna que s'omplia amb l'aigua de la sèquia Primera. Va ser reformada al segle XIX, i usada com part d'un refugi antiaeri durant la Guerra Civil.Tags: ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :