Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El programa #culturaacasa de l'Eliana tanca amb 317 participants i 11.000 espectadors



L'acció participativa en línia, en la qual artistes locals van poder mantindre viva l'activitat i compartir les seues creacions amb la ciutadania durant el confinament, va tancar després de cinc sessions amb un balanç molt positiu.

Amb l'arribada de les mesures de confinament a les quals es va sotmetre a la ciutadania per a combatre l'expansió de la Covid-19 va provocar la suspensió temporal de les activitats culturals previstes per l'Ajuntament. Així, des de mitjan març l'Eliana es va quedar sense esdeveniments com a projeccions, funcions d'Anem al Teatre, trobades literàries, la MARCEL i una infinitat de propostes submergint a la societat en un buit cultural sense precedents.

Des de la Regidoria de Cultura es va buscar la fórmula per a fer arribar diverses manifestacions artístiques als domicilis de les persones perquè tothom, encara que siga des de la distància, poguera continuar gaudint de l'activitat. Amb aqueix esperit va arrancar la campanya #culturaacasa, un cicle de difusió del treball d'artistes locals en diferents disciplines a través d'internet.

La campanya va començar el 18 d'abril, amb una primera sessió dedicada a la música que va tindre un gran acolliment per part del públic. Li van seguir unes altres com la del 25 d'abril, de contingut literari; el 2 de maig amb més obres musicals i el Dia de la Mare com a argument de fons; el 16 de maig per a les arts plàstiques en general i fotografia; i una última el 6 de juny dedicada a les arts escèniques.

El balanç de la convocatòria no ha pogut ser més positiu. Quant a la participació de la ciutadania, 317 artistes, professionals o amateurs residents a l'Eliana, han donat el millor de si mateixos en les diferents disciplines, participant activament de manera individual o a través d'11 col·lectius de diversa índole. Quant a espectadors, fins hui 11.000 persones han visualitzat les sessions a través de les xarxes socials de l'Ajuntament, YouTube, Facebook i Instagram.

Per a la regidora de Cultura, Eva Santafé, “ha sigut un alleujament i una satisfacció l'haver pogut donar continuïtat a l'activitat cultural gràcies a Internet i les xarxes socials. #Culturaacasa ha posat de manifest una vegada més no sols la necessitat del municipi de consumir cultura, sinó també la gran quantitat d'artistes de molt de nivell amb la qual tenim la sort de comptar entre les nostres veïnes i veïns”, cap als quals l'edila ha dedicat tot el seu agraïment per la participació.






Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon