Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió


Suscríbete y recibe las novedades
Correo:

Pots buscar

L'Ajuntament de Riba-roja ofereix un servei d'assessorament tècnic per a les persones beneficiàries del Pla Renhata

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha posat en marxa un servei d'assessorament tècnic per a les persones que accedisquen a les convocatòries publicades recentment per la Generalitat Valenciana i les incloses en el Pla Estatal d'Habitatge 2018-2021.

Aquestes ajudes estan destinades a la Rehabilitació d'Habitatges (Pla Renhata), al foment de l'informe d'avaluació de l'edifici IEE.CV, les destinades a conservació i accessibilitat o a millorar l'eficiència energètica i sostenibilitat de l'habitatge.

El Pla Renata està destinat a qualsevol propietari/a, usufructuari/a o arrendatari/a de l'habitatge que desitge realitzar reforma de cuines i banys i per a adaptar l'habitatge a persones amb diversitat funcional.

Les ajudes seran del 5% del pressupost protegible de les obres amb un màxim de 600€, per a tots els sol·licitants que complisquen els requisits i una subvenció addicional, en funció dels punts obtinguts en la baremació: entre un 25%-45% del pressupost protegible, amb quanties màximes entre 3.000-5.400€.

La convocatòria d'enguany inclou com a actuació subvencionable la instal·lació de sistemes domòtics que milloren l'accessibilitat i l'autonomia en l'ús de l'habitatge a persones amb diversitat funcional i mobilitat reduïda, les obres podran estar acabades o pendents d'iniciar o acabar en el moment de sol·licitar l'ajuda i prevaldrà la incorporació d'algunes mesures de sostenibilitat en el projecte de reforma, com ara: ús de fustes provinents de gestió forestal sostenible, revestiments amb etiquetatge ambiental o sistemes d'estalvi d'aigua.

La Generalitat ha publicat també el programa per a incentivar l'elaboració de l'Informe d'Avaluació de l'Edifici (IEEV.CV), especialment per les comunitats de propietaris, com a pas previ a emprendre actuacions de rehabilitació La quantia d'aquestes ajudes és 20€ per habitatge i 20€ per cada 100m2 de superfície útil de local amb un màxim de 500€ per edifici o del 50% del cost de l'informe.

Respecte a les ajudes emmarcades en el Pla estatal d'habitatge 2018-2021, destaquen les ajudes de rehabilitació d'edificis d'habitatges per a les actuacions de millora de l'eficiència energètica i sostenibilitat de l'edifici.

Aquestes contenen una ajuda general a la comunitat del 40% del cost subvencionable, amb els imports màxims tipificats segons l'ús i la superfície i una ajuda complementària als habitatges: 35% del cost subvencionable, en cas d'ingressos inferiors a 3 vegades l'IPREM. Aquests percentatges poden ser complementats amb una ajuda de la Generalitat del 10% del cost subvencionable de l'actuació i fins a 2.000€/habitatge i 20 €/m2 de local comercial.

D'igual quantia que les anteriors seran les ajudes de rehabilitació d'edificis d'habitatges per a les actuacions de conservació, de la millora de la seguretat d'utilització i de l'accessibilitat, en règim de concurrència competitiva.

A fi de facilitar la tramitació de les ajudes, el consistori ofereix el servei d'assessorament tècnic a través del telèfon 96 277 00 62 (Departament d'Urbanisme) o del mail urbanismo@ribarroja.es. “La nostra finalitat és dinamitzar el sector local de la construcció al mateix temps que realitzem un acompanyament als ciutadans i ciutadanes, respecte a les actuacions subvencionables, condicions, requisits i tot el relatiu a la tramitació administrativa”, assegura la regidor de Planificació Urbanística, Teresa Pozuelo.

Les persones interessades tenen de termini fins al 30 de juny de 2020 (ampliable segons l'estat d'alarma) per a sol·licitar les ajudes.
:


Tags: ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :