Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de Riba-roja ofereix un servei d'assessorament tècnic per a les persones beneficiàries del Pla Renhata

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha posat en marxa un servei d'assessorament tècnic per a les persones que accedisquen a les convocatòries publicades recentment per la Generalitat Valenciana i les incloses en el Pla Estatal d'Habitatge 2018-2021.

Aquestes ajudes estan destinades a la Rehabilitació d'Habitatges (Pla Renhata), al foment de l'informe d'avaluació de l'edifici IEE.CV, les destinades a conservació i accessibilitat o a millorar l'eficiència energètica i sostenibilitat de l'habitatge.

El Pla Renata està destinat a qualsevol propietari/a, usufructuari/a o arrendatari/a de l'habitatge que desitge realitzar reforma de cuines i banys i per a adaptar l'habitatge a persones amb diversitat funcional.

Les ajudes seran del 5% del pressupost protegible de les obres amb un màxim de 600€, per a tots els sol·licitants que complisquen els requisits i una subvenció addicional, en funció dels punts obtinguts en la baremació: entre un 25%-45% del pressupost protegible, amb quanties màximes entre 3.000-5.400€.

La convocatòria d'enguany inclou com a actuació subvencionable la instal·lació de sistemes domòtics que milloren l'accessibilitat i l'autonomia en l'ús de l'habitatge a persones amb diversitat funcional i mobilitat reduïda, les obres podran estar acabades o pendents d'iniciar o acabar en el moment de sol·licitar l'ajuda i prevaldrà la incorporació d'algunes mesures de sostenibilitat en el projecte de reforma, com ara: ús de fustes provinents de gestió forestal sostenible, revestiments amb etiquetatge ambiental o sistemes d'estalvi d'aigua.

La Generalitat ha publicat també el programa per a incentivar l'elaboració de l'Informe d'Avaluació de l'Edifici (IEEV.CV), especialment per les comunitats de propietaris, com a pas previ a emprendre actuacions de rehabilitació La quantia d'aquestes ajudes és 20€ per habitatge i 20€ per cada 100m2 de superfície útil de local amb un màxim de 500€ per edifici o del 50% del cost de l'informe.

Respecte a les ajudes emmarcades en el Pla estatal d'habitatge 2018-2021, destaquen les ajudes de rehabilitació d'edificis d'habitatges per a les actuacions de millora de l'eficiència energètica i sostenibilitat de l'edifici.

Aquestes contenen una ajuda general a la comunitat del 40% del cost subvencionable, amb els imports màxims tipificats segons l'ús i la superfície i una ajuda complementària als habitatges: 35% del cost subvencionable, en cas d'ingressos inferiors a 3 vegades l'IPREM. Aquests percentatges poden ser complementats amb una ajuda de la Generalitat del 10% del cost subvencionable de l'actuació i fins a 2.000€/habitatge i 20 €/m2 de local comercial.

D'igual quantia que les anteriors seran les ajudes de rehabilitació d'edificis d'habitatges per a les actuacions de conservació, de la millora de la seguretat d'utilització i de l'accessibilitat, en règim de concurrència competitiva.

A fi de facilitar la tramitació de les ajudes, el consistori ofereix el servei d'assessorament tècnic a través del telèfon 96 277 00 62 (Departament d'Urbanisme) o del mail urbanismo@ribarroja.es. “La nostra finalitat és dinamitzar el sector local de la construcció al mateix temps que realitzem un acompanyament als ciutadans i ciutadanes, respecte a les actuacions subvencionables, condicions, requisits i tot el relatiu a la tramitació administrativa”, assegura la regidor de Planificació Urbanística, Teresa Pozuelo.

Les persones interessades tenen de termini fins al 30 de juny de 2020 (ampliable segons l'estat d'alarma) per a sol·licitar les ajudes.
:


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon