Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els Serveis Socials de l'Eliana atenen a prop de 4.000 persones des de l'inici de la pandèmia

La Regidoria de Serveis Socials ha registrat més de 1.200 atencions telefòniques i quasi 900 seguiments a veïns i veïnes majors de 70 anys.
El departament de Serveis Socials de l'Ajuntament de l'Eliana ha atés des que es decretara l'Estat d'Alarma provocat per la pandèmia del Covid-19 el passat 14 de març, a un total de 3.896 persones. Després d'un mes i mig convivint amb aquesta nova situació la regidoria de Polítiques Socials ha fet balanç de les actuacions municipals destinades a mitigar, en la mesura que siga possible, els efectes provocats per aquesta circumstància. 

Per programes, el departament ha atés telefònicament fins dijous passat 23 d'abril a 1.227 ciutadans que han cridat a l'Ajuntament sol·licitant informació. S'han realitzat 117 prestacions econòmiques en famílies per a necessitats bàsiques, ajuda al pagament del lloguer, llum, aigua etc.

Per la seua part el programa de subministrament directe de menjar amb la col·laboració del comerç local ha satisfet les necessitats d'un total de 36 persones i altres 89 s'han acollit als serveis del programa de compra solidària a domicili. 30 veïns i veïnes de l'Eliana s'han beneficiat del subministrament d'aliments mitjançant el Banc d'Aliments, que també ha repartit 1.040 menús elaborats per la fundació del cuiner José Andrés. 

En aquest període els Serveis Socials han cuidat de 187 persones en els seus domicilis, realitzant seguiment telefònic a 40 d'elles. Així mateix, s'ha realitzat seguiment a 632 de majors de 70 anys de l'Eliana que viuen solos i a altres 255 en llars on tots els seus membres són majors de 70, la qual cosa suma un total de 887 persones ateses en aquest espectre de població.

Igualment, el departament ha realitzat seguiment dels 57 menors becats en menjadors escolars, de 73 persones pertanyents a col·lectius de risc, 44 víctimes de violència de gènere i domèstica i 109 persones en situació de dependència.

La regidora de Polítiques Socials, Mª José Valenzuela, ha destacat el sobreesforç que està realitzant el departament. “Des del consistori som conscients de la importància dels Serveis Socials, especialment en un moment com aquest, i per això estem reforçant els recursos municipals perquè les treballadores puguen desenvolupar la seua labor en les millors condicions i amb les majors garanties possibles”, ha explicat l'edil.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon