Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana convoca als veïns un any més a l'Hora del Planeta d'aquest dissabte 28 i a eixir al balcó amb llanternes


La cita mundial, que tindrà lloc aquest dissabte 28, convida a veïns i veïnes a eixir al balcó amb llanternes i emetre un missatge d'esperança en codi Morse.  
   
Dissabte que ve 28 de març l'Eliana participarà, com cada any i en un moment d'especial significació, en l'Hora del Planeta. La iniciativa d'acció global, impulsada des de 2007 per WWF, té com a objectiu promoure la reflexió col•lectiva sobre el problema del canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat.
Un senzill gest que consisteix en apagar les llums de llars, edificis i monuments durant una hora. En el cas de l'Eliana, l'acció municipal se centrarà en l'apagat de l'enllumenat públic de la plaça del País Valencià i àrea adjacent, entre les 20.30 i les 21.30 hores.

Així mateix, la ciutadania està convidada a participar en aquesta dotzena edició de la cita mundial llançant centellejos d'esperança en codi Morse des de finestres i balcons utilitzant la llanterna del telèfon. Per a això, WWF (https://youtu.be/ovgOj3g47N4) convida a descarregar-se qualsevol de les aplicacions en Play Store i Apple Store per a emetre en aquest llenguatge universal sense necessitat de conéixer-lo, encara que també n'hi ha per a aprendre Morse i poder emetre amb una llanterna tradicional. D'aquesta forma, a les 20.30 hores d'aquest dissabte les veïnes i veïns que ho desitgen podran llançar al món la següent frase ‘Apaga la llum, tot anirà bé’ [ .- .–. .- –. .- / .-.. .- / .-.. ..- –.. / – — -.. — / .. .-. / -… .. . -. .-.-.].

L'alcalde de l'Eliana, Salva Torrent, ha convidat a elianers i elianeres a eixir als seus balcons amb les seues llanternes i unir-se a aquesta iniciativa històrica en un moment en què és més necessari que mai per a transmetre un missatge d'esperança, unitat i col•laboració davant les grans amenaces que afronta la humanitat, com el canvi climàtic o la destrucció de la naturalesa. “Malgrat haver de quedar-nos en les nostres llars, tots seguim connectats i conscienciats de la necessitat de cuidar la casa de tots, que és la Terra”, ha afirmat.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon