Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La manifestació del 8M, torna a omplir els carrers de València de color lila

Vencent de nou i, aquesta vegada fins i tot al coronavirus, perquè la manifestació feia impossible caminar en els primers passos als seus inicis.

A montó de persones que s'amuntegaven durant la seua marxa en un diumenge en el qual semblava que l'ambient no anava a ser tan animat. Però, finalment i de nou la reivindicació i les ganes  van omplir la marxa.

Feminisme per a canviar el món

Les persones que van acudir no van cessar en l'ambient festiu, però amb crits reivindicatius: cants com "el violador eres tu", "Sola borratxa vull arribar a casa, sense por", El Bella Ciao partisà, - ultilitzat pel moviment "delle Sardine" a l'Itàlia per a enfrontar el ultradretà Salvini. 

"No als sostres de cristall", "Lliures i vives des de la presó del patriarcat" o "No em vulgues tant i vulgues-me millor".

En el manifest de la marxa s'ha rebutjat la societat "masclista, racista, capitalista i colonialista" i es reivindica el paper primordial de la dona en l'àmbit de les cures, en el qual exigeix "corresponsabilitat i el dret a cuidar i a ser cuidades" i que el temps dedicat a la cura siga reconegut en el càlcul de les pensions. També s'ha demanat una llei efectiva d'igualtat salarial, mesures per a erradicar l'assetjament sexual i per raó de sexe i que les dones amb diversitat funcional tinguen un tractament real i efectiu d'inserció social i laboral.

Associacions feministes, grups de representació dels sindicats i molta, molta assistència sense pancarta i anònima que com altres anys volia estar present en un acte que ja està entrant d'una forma transversal i que manté eixe to que li representa per damunt d'altres moviments socials.

Des de l'inici del carrer Colom on es va situar la pancarta d'autoritats (amb el President del Consell,  l'Alcalde, la Consellera d'Igualtat, la de Participació, Transparència i Qualitat Democràtica, la de Justícia....) fins a l'inici de la manifestació més enllà de l'IES Lluis Vives, omplint fins a Sant Agustí i més, abans de començar.

No va ser l'únic acte, des de la matinada anterior la Plaça de la Verge va tindre presència de grups de dones amb actes i performance preparant l'ambient del dia.   No va ser l'únic lloc, perquè a Castelló, a Alacant, a Elda, Petrer i d'altres municipis van eixir als carrers també en aquest crit unànime i revindicatiu del 8 de març.

 

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon