Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria s'estrena a Burgos com a Ciutat Creativa de la Unesco

Llíria:

La capitalitat musical de Llíria tindrà la seua posada de llarg dilluns que ve en la II Trobada Nacional de Ciutats Creatives Unesco. Serà a Burgos, Ciutat Creativa de la Gastronomia, organitzadora d'un esdeveniment que des del 22 al 25 de febrer reunirà a les nou ciutats espanyoles avalades per la Unesco en les seues diferents categories creatives, més dos convidades internacionals.

El dilluns al matí, una delegació encapçalada per l'alcalde Manuel Civera donarà a conéixer els punts clau que han impulsat a Llíria a ser reconeguda dins d'esta xarxa internacional de ciutats creatives. Una altra debutant, Valladolid, recentment designada en la modalitat de cinema, es presentarà al costat de la localitat edetana.

“Estem davant el primer acte oficial de Llíria com a Ciutat Creativa de la Unesco, i viatgem a Burgos amb la il·lusió de poder presentar en un escenari immillorable tot el nostre potencial creatiu i musical. Però al mateix temps anem amb molta humilitat i amb ganes d'aprendre de ciutats que porten ja uns anys treballant dins de la xarxa Unesco. Serà una magnífica oportunitat de generar sinergies i establir noves relacions amb ciutats importants de tota Espanya, que segur en un curt i mitjà termini ens enriquiran molt”, assegura Manolo Civera.

Estaran presents Bilbao, com a Ciutat Creativa de Disseny; Barcelona i Granada, de la Literatura; Sevilla i Llíria, de la Música; Terrassa i Valladolid, del Cinema; i Dénia que al costat de Burgos és Ciutat Creativa de la Gastronomia. Els municipis espanyols presentaran els motius de la seua designació i els projectes que s'estan duent a terme. En esta ocasió han sigut convidades les ciutats de Kansas City i Panamà que formen part de la xarxa Unesco en el grup internacional per les disciplines de Música i Gastronomia, respectivament.

La Xarxa de Ciutats Creatives de la Unesco es va crear al 2004 per a promoure la cooperació entre les ciutats que identifiquen la creativitat com a factor estratègic de desenvolupament urbà sostenible. Les 246 ciutats que actualment formen la Xarxa treballen juntes cap a un objectiu comú: posicionar la creativitat i les indústries culturals en el centre del seu pla de desenvolupament local i cooperar activament a nivell internacional en la matèria.
 


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon