Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Esquerra Unida i Podem de Riba-roja denuncien agressions en un acte públic i rebutgen l'informació difosa pel PSOE

Els fets que denuncien van ocórrer el passat 25 de gener al Castell de Riba-roja de Túria, durant la presentació del llibre "Llibres contra la repressió",  organitzat per Esquerra Republicana . Tant abans, durant i despres de l'acte, van ser envoltats per grups d'extrema dreta ja coneguts, entre els quals es trobava un destacat militant d'aquestes organitzacions i conegut per la seua  relació amb una coneguda empresa de seguretat. Així mateix, també van rebre insults com ara "mariconas, travestís, gros de merda torna a serveis socials a donar-li menjar a les rates, assassins" i amenaces com ara: "sereu tots afusellats".

Els grups Esquerra Unida i Podem denuncien els fets i al mateix temps volen "desmentir,  per a coneixement de tots els ciutadans del municipi, el contingut de les declaracions que el Partit Socialista ha comunicat als mitjans de comunicació després del ple que va tindre lloc el día 3 de Febrer en el que se condenaren els  fets".

Les critiques a l'informació comunicada pel PSPV-PSOE de Riba-roja a la premsa

Segons manifesten Esquerra Unida i Podem, "el PSOE de Riba-roja de Túria amb la seva informació facilitada a la premsa intenta manipular els fets donant a entendre que els causants de la situació de tensió i alarma social vam ser els assistents a l'acte i no les persones feixistes i d'ultra dreta que estaven fora, quan la realitat", diuen els dos grups politics, es que "els assistents a l'acte en cap moment incomplirem alguna normativa o pertorbarem l'ordre públic, és més, arribarem a les nostres cases recordant i tornant a viure en primera persona una reculada de 40 anys enrere amb la repressió i la censura feixista".

Critics amb l'actuació de la guardia civil


Manifesten Esquerra Unida i Podem de Riba-roja: "reiterem que l'actuació de la guàrdia civil no va ser l'adequada, ja que si així ho hagués estat, totes i tots els assistents podríem haver tornat a les nostres cases sense por i sense la increpació d'aquests feixistes tancant-nos a l’eixida de l'acte sense deixar cap lliure, havent-nos de trobar de cara amb els agressors. Una emboscada en tota regla".

Expliquen el desenvolupament del Ple del día 3 de febrer, tal i com ho vixqueren

"Presentarem una esmena a la totalitat de la moció que presenta PSOE perquè trobarem a faltar que es nomenen a totes i a tots els assistents no sols als càrrecs públics en quan a la denúncia de les agressions, ja que la gravetat de les vexacions són les mateixes per als càrrecs públics que per als ciutadans i ciutadanes". 

Volen que es mantinga l'ús del Castell per a tots els usos

"Un dels objectius de la moció que presenta PSOE va ser la de censurar la cessió del Castell de Riba-roja per a finalitats polítiques al·legant que és un edifici protegit com bé d'interès cultural, per la qual cosa el nostres col·lectius discrepen fent-nos les següents preguntes: En l'acte del 25 de Gener ERPV o els/les assistents vam fer un ús inadequat o alterarem algun bé del Castell? Era un acte polític, una presentació de llibres? O mes bé era un acte cultural? És una estratègia del PSOE per a quedar bé amb tots els partits polítics incloent a VOX?"

Finalment neguen que la seua proposta al Ple fora en el sentit de prohibir l'ús del Castell

Per tan referintse a la proposta del Ple, els grups que fan aquesta denuncia manifesten "en el ple vàrem proposar al PSOE que en compte de prohibir, estudie la possibilitat de continuar disposant del castell de Riba-roja de Túria per a totes les finalitats possibles, tant polítics, com a culturals, educatives i d'interès ciutadà. S'aprova l'esmena i decidim votar a favor, reiterant diverses vegades que constés en acta la nostra esmena total anteriorment explicada."


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon