Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Oficina de Turisme de Serra aten 3500 persones durant 2019


L’oficina de Turisme de Serra ha atés 2.724 persones de manera presencial durant el passat any 2019

. Un nombre d’atencions a les que hi ha que sumar altres més de 600 que es van efectuar durant els tres dies que va durar la Fira de les Comarques a la plaça de Bous València. En total vora 3.500 persones, una xifra de visitants considerable que suposa un augment de 1.500 persones respecte a l’exercici de 2018. Tot i això sense comptar les nombroses atencions de petició d’informació telefònica que també van en augment.

L’alcaldessa de Serra, Alicia Tusón, fa una molt bona valoració d’estes xifres. “Hem encetat una senda de treball que està donant els seus fruits” comenta i afegeix “Hem de continuar deixant-nos la pell per a que el turisme siga un dels motors del nostre desenvolupament”. El consistori de Serra, enclavat al cor de la Serra Calderona, està fent esforços per converitir el turisme en motor de l’economia, tant el turisme de muntanya com el que va unit al patrimoni, la gastronomía i la cultura. L’ajuntament està immersa en la recuperació del patrimoni andalusí dels segles IX i X i està a punt d’obrir el Centre Turísitic i Ambiental La Llar, un nou espai d’interpretació sobre els usos passats presents i futurs de la serra que a més compta amb una important col·lecció geològica.

La diversificació de l’oferta amb la creació de la Ruta de les Escultures ha fet que es dupliquen els visitants que busquen informació sobre el casc urbà respecte 2018.

L’itineari que interpreta el patrimoni monumental, etnològic i cultural a través de set personatges es va ficar en marxa a finals de 2018. Els visitants han buscat principalment informació sobre turisme de natura (930 persones) front a 728 que buscaben informació sobre el casc urbà, seguit per la gastronomía i les festes.

De les 2724 atencions realitzades a l’oficina, el 81 per cent es corresponen a turisme de procedència nacional, dels quals quasi dos mil són de la Comunitat Valenciana. El 19 per cent d’atencions restants han estat a persones d’altres països. França ha sigut el país amb més visitants, seguit d’Holanda i el Regne Unit.

Des de l’àrea de Turisme també s’està potenciant el turisme familiar amb nombroses rutes teatralitzades que han fet que més de dos-centes persones participen en elles.

D’altra banda el web de turisme www.serratotnatura.com ha rebut al llarg de 2019 vora 10.000 usuaris en 11.000 sesions iniciades. Més de la meitat de visitants han accedits des de dispositius mòbils buscant informació sobre turisme de natura, patrimoni i gastronomia.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon