Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L’Eliana celebra Sant Antoni este diumenge

L'Eliana:

La festa Gran de l'Hivern de l'Eliana continuarà amb la seua programació per a aquest diumenge 26 de gener amb la Benedicció dels animals, els jocs populars i el tradicional berenar de xocolate i ensaïmades, més conegut com la "Xocolatà".

El temporal de vent i pluja va obligar a ajornar només els actes de diumenge. Dijous, divendres i dissabte es va desenvolupar tot amb normalitat.

Amb el toc de les campanes i la baixada del Sant a l'altar major, va començar la festa Gran de l'Hivern de l'Eliana. Dimonis i pólvora van recórrer el poble en honor a Sant Antoni, un beat molt volgut al nostre municipi. Com ja és tradició, la passejada de coets acompanyant als Clavaris portant el primer tronc de la foguera anunciava, junt amb la colla de dolçainers i tabalets, que la festa havia començat.

La cordà infantil i la Cordà Tradicional va ser uns dels moments més esperats on va predominar la seguretat, tal com recomana la Regidoria de Cultura Festiva per tal d'evitar accidents innecessaris.

Balls valencians i danses de la mà de "La Llauradora", la Cavalcada del Convit amb el gegant, la geganta i els nanos van introduir els Correfocs amb la gran Santantonà, que anava acompanyada del bestiari de la Penya del Coet i amb Sant Antoni repartint caramels.

Per concloure, no faltaren els cacaus, tramussos i vi per combatre el fred al voltant de la foguera mentre s'esperava la tradicional Fesolà, que va repartir 2500 racions.

El Regidor de Cultura Festiva, Enrique Martínez Escrivà, lamenta que la festa s'haja hagut de partir en dos per les inclemències meteorològiques i convida a tot el món a participar aquest diumenge de nou.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon