Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana acomiada les Festes de Sant Antoni fins a l'any que ve


    Els actes programats per al diumenge 19 van haver de ser ajornats al 26 a causa de la borrasca “Glòria”.

Les Festes de Sant Antoni de 2020 seran recordades per ser les que van haver de celebrar-se en dos caps de setmana degut a l'efecte de la borrasca “Glòria”. La pluja i el vent van fer la seua aparició diumenge passat 19 pel que els actes programats per a aqueix dia, la jornada gran de la Festa, van haver de ser ajornats al diumenge 26.

Aquest ajornament no va minvar la participació del públic, que un any més va ser massiva. A les 11.30, els clavaris de Sant Antoni al costat de la Unió Musical de l'Eliana, van recórrer els carrers de la població en una cercavila que els conduiria a la celebració de la missa al migdia. Després de la cerimònia religiosa es va procedir, com tots els anys, a la benedicció d'animals. Gossos, gats, cavalls i tot tipus de mascotes van iniciar amb els seus amos la tradicional desfilada que va omplir de color la plaça del País Valencià i els seus limítrofs i en el qual es van repartir 4.000 panets beneïts.

El foc no podia faltar en aquesta jornada i a les 14.00 hores es va disparar el tradicional “corretraca”, partint del carrer Santa Teresa fins al carrer Puríssima, després de la qual cosa es va traslladar la imatge del Sant de nou a l'església.

L'assistència als actes de la vesprada també va ser multitudinària, ja que moltes persones de totes les edats van acudir a la plaça per a gaudir dels jocs tradicionals i de les delicioses ensaïmades amb xocolate que es van repartir entre els assistents.

Kike Martínez Escrivá, regidor de Cultura Festiva, es va mostrar molt satisfet pel desenvolupament d'aquestes Festes d'Hivern, destacant “la contribució de tota la ciutadania que es bolca amb la festa per a preservar i posar en valor les nostres tradicions”, encara que va lamentar que el mal temps obligara a posposar part de les celebracions a la fi de setmana següent.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon