Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bétera inverteix 1.581.362,11 euros en programes d'ocupació i formació.

Bétera:


L'Ajuntament de Bétera, a través de la Regidoria d'Ocupació, ha posat en marxa diverses actuacions que afavoreixen la formació i inserció laboral de persones en situació de desocupació.

Una vegada analitzats els continguts i objectius d'aquests plans d'ocupació, el SERVEF, actual Labora, ha finançat un total d'1.481.362, 11 euros, sent la diferencia aportació municipal, la qual cosa anima al consistori a continuar implementant estratègies amb les quals s'ha aconseguit crear 75 llocs de treball, durant el 2019.

En col·laboració amb el SERVEF, el mes de juny es va posar en marxa el "Et Formem Bétera" amb una duració de 6 mesos, en el qual 20 alumnes han cursat certificats de professionalitat de nivell 1 de la família professional agrària, i administració i que compta també amb equip directiu, docent i de suport format per 6 persones. S'ha obtingut la pròrroga d'aquestes contractacions durant un any més en el qual obtindran certificats de nivell 2 i 3, amb una subvenció de 464.109, 60 euros.

Així mateix, el mes de desembre passat es va posar en marxa el "Taller d'Ocupació Bétera II", que comportarà la contractació de 30 alumnes/treballadors, a jornada completa durant 12 mesos i un equip directiu, docent i de suport, format per 6 persones, i en el qual cursaran certificats de professionalitat.

Totes dues actuacions es configuren com a programes mixtos de formació i ocupació, dirigit a persones desocupades, mitjançant els quals, els alumnes participants obtindran un o dos certificats de professionalitat de la família agrària, administració i disseny de productes gràfics i l'objectiu principal dels quals és millorar la qualificació i facilitar la inserció laboral de les persones participants. Per a tots dos projectes s'ha rebut una subvenció total del Labora Servei Valencià d'Ocupació i Formació de 696.164,40 euros.

També en col·laboració amb el SERVEF, i dins del "Programa d'Iniciativa Social" l'Ajuntament de Bétera, ha formalitzat 3 contractes de sis mesos a jornada completa, per a això s'ha rebut una subvenció total de 39.929,75 euros i que tenen com a destinataris els majors de 30 anys, per ser aquests últims un col·lectiu no previst en el Sistema de Garantia Juvenil (menors de 30 anys). S'han contractat tres auxiliars administratius que faran tasques administratives en diferents departaments municipals.

A través del programa "AVALEM JOVES" s'han contractat per a un any un total de 10 joves menors de 30 anys inscrits en garantia juvenil, amb una subvenció per als seus costos salarials de 149.103,56 euros. Aquesta iniciativa els proporcionarà una primera experiència laboral, la qual cosa facilitarà o millorar les seues possibilitats de seguir en el mercat laboral.Dins d'aquesta iniciativa es distingeixen dos programes, el programa EMCUJU, destinat a joves qualificats, on s'han contractat 4 joves amb titulació de Tècnic Superior en Administració i Finances, un Tècnic Mitjà en Administració i Finances i un Arquitecte Tècnic.

I d'altra banda, els 4 joves contractats dins del Programa EMPUJU, desenvoluparan tasques de peó agropecuari, peó de la construcció i Conserge.La Regidor d'Ocupació, Mónica Martín Folch destaca que "des de l'àrea d'ocupació continuarem treballant per a millorar els recursos formatius d'aquelles persones que s'hagen en situació de desocupació o que busquen reciclar-se per a millorar les seues expectatives  d'inserció en el mercat laboral i al mateix temps, realitzant contractacions per a proporcionar una experiència i qualificació professional a aquests, intentant donar resposta a tots els col·lectius de major vulnerabilitat, i per a això, des d'aquesta àrea continuarem optant a tots els programes que en l'any vinent es convoquen des de la Generalitat Valenciana i l'Excel·lentíssima Diputació Provincial de València".

Està previst també l'homologació de diferents certificats de professionalitat de diferents famílies a fi d'oferir un ventall el més ampli possible en l'obtenció d'aquests títols. Així mateix, també està prevista la convocatòria del sisé Pla d'Ocupació local a fi de donar una cobertura a persones amb major vulnerabilitat.


Fuente -Creative Commons
Bétera
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon