Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió


Suscríbete y recibe las novedades
Correo:

Pots buscar

Un documental dona a conéixer el patrimoni bèl·lic de la ciutat de Llíria. S'estrena el 5 de desembre en la Unió Musical

L'Ajuntament de Llíria ha coproduït, junt amb Faules Produccions i La Veu de Llíria, el documental "Resistir és véncer. Patrimoni bèl·lic de Llíria", que mostra el patrimoni arqueològic de la Guerra Civil que la localitat edetana alberga tant al terme municipal com al seu nucli urbà.

“L'audiovisual és la culminació d'un treball que va començar ara fa tres anys per iniciativa de la productora i el periòdic digital local, i al qual es va sumar l'Ajuntament a través de l'Arxiu Municipal”, ha explicat l'edil de la Xarxa Municipal de Biblioteques i Arxius, Paco García.

“El documental té com a objectiu conscienciar sobre l'alt valor històric de les edificacions construïdes durant el conflicte bèl·lic, del qual es commemora ara el 80 aniversari de la seua finalització (1939-2019), i ajuda a interpretar i conéixer quin paper va jugar Llíria durant la guerra i com es va viure a la ciutat”, ha afegit García.

En el documental han col·laborat experts en patrimoni bèl·lic, historiadors, alguns d'ells de gran reconeixement en matèria aeronàutica i militar, els arqueòlegs municipals i altres divulgadors de patrimoni.

Destaquen els casos de Jordi Romero, historiador edetà autor de l'obra “Paisatges de Guerra. La rellevància de Llíria en la defensa de València”, i el de Blas Vicente, un dels majors investigadors en operacions militars del Front de Terol i Llevant i l'aeronàutica militar, autor de nombroses obres i articles en revistes de divulgació.

Amb este projecte divulgatiu dirigit per Cristina Vergara, es pretén complementar el cicle de documentals referents a la Guerra Civil a Llíria, que van començar amb “Llíria: La solidaridad de un pueblo” de Cristina Escrivà i Sergi Tarín, que recull els testimoniatges dels xiquets i xiquetes de l'Escorial refugiats al municipi durant els anys del conflicte; i “La Guerra Civil en Llíria” de Sergio Sancho i Otman El Ablaoui, amb les narracions directes de veïns i veïnes de Llíria que van viure en la seua pròpia pell la quotidianitat de la guerra.

L'estrena del documental documental "Resistir és véncer. Patrimoni bèl·lic de Llíria" es realitzarà el dijous 5 de desembre a les 19.00 hores al cinema de la Unió Musical. En acabar la projecció, tindrà lloc una taula redona on experts compartiran les experiències i opinions sobre la importància de conservar este patrimoni arqueològic. L'entrada és gratuïta.


Tags: ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :