Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió


Suscríbete y recibe las novedades
Correo:

Pots buscar

L'Ajuntament de l'Eliana aprova el Pressupost del 2020 amb 16'2 milions d'íngressos i 14,7 de despeses

El consistori invertirà mig milió d'euros més en la millora dels serveis urbans i manté uns comptes plenament sanejats amb els impostos congelats.

L'Ajuntament de l'Eliana ha aprovat aquest matí el pressupost de l'entitat per a l'any 2020 amb els vots a favor del PSOE, l'abstenció de Ciutadans i el vot en contra de Compromís i PP.

D'aquesta forma el document pressupostari preveu un superàvit inicial de prop d'un milió i mig d'euros amb uns ingressos de 16.201.825,07, els més alts de la seua història, i unes despeses de 14.711.853,31 euros. Uns comptes plenament sanejats que es mantenen, un any més, sense augmentar els impostos als ciutadans.

Respecte a les despeses, destaca d'una banda l'amortització de la Planta Desnitrificadora que ascendirà a 324.354,18 euros costejat íntegrament amb els recursos municipals. En aquest sentit, en aquest exercici s'alliberarà el Fons de Contingència que estava destinat als possibles riscos derivats de les negociacions relatives a la planta.

D'altra banda, l'augment de la despesa en el Capítol I de personal respon a la creació de quatre noves places d'ocupació pública en el consistori per a aquest 2020 marcada per llei: d'Intendent de la Policia Local, arxiver/a municipal i de tècnics/as de Biblioteca i Medi Ambient.

Així mateix, es perpetua l'increment progressiu de despeses en l'àrea de serveis públics bàsics amb mig milió d'euros més, situant-se per damunt de la mitjana de la comarca de Camp de Túria. Això es traduirà en una millora en la prestació de la neteja i manteniment de la via pública, recollida de residus i poda o la conservació de l'enllumenat.

Finalment, es mantindrà en l'any vinent la despesa de més de 4 milions d'euros en benestar comunitari: polítiques socials, foment de l'esport, hàbits saludables, formació i ocupació, pedra angular del govern local.

L'alcalde, Salva Torrent, ha recordat que “ens trobem davant un escenari de Deute 0 i tresoreria molt sanejada que ens permet veure el futur amb molta esperança”. Tot això, malgrat els estrictes condicionants que imposa la Llei 2/2012 d'Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera (LOEPSF) que escanya a les administracions locals sanejades: “la llei Montoro ens continua limitant la nostra acció de govern, en impedir-nos invertir els quasi 20 milions d'euros que tenim de romanent de tresoreria a millorar la vida dels veïns i veïnes del municipi”, ha declarat el primer edil.


Tags: , ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :