Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja realitza noves obres de canalització de les aigües pluvials en el Polígon L'Oliveral

El consistori ha invertit fins hui més de 400.000 euros en el pla integral de protecció contra inundacions per a zones industrials.
L'Ajuntament de Riba-roja, a través d'Hidraqua, concessionària del servei municipal d'aigües potables, ha iniciat una nova actuació que permetrà protegir a les empreses del polígon L'Oliveral davant el risc d'inundacions.

Les obres, amb un cost de 40.000 euros, consisteixen en la neteja de les basses de pluvials existents als carrers Y i W així com en la millora de la potència de les bombes de buidatge o evacuació d'aigües pluvials.

Aquesta actuació possibilitarà una millor absorció de l'aigua de pluja per part de les basses i un buidatge més ràpid d'aquestes. Paral·lelament, amb la neteja d'aquesta zona verda, l'Ajuntament aconseguirà eliminar les restes de llot existents en les basses que són vertaders focus de mosquits i generen problemes de salubritat als treballadors i clients de les empreses radicades en la zona.

Aquesta actuació se suma a les obres de canalització de les aigües procedents de les depuradores del Sector 13 i Loriguilla, realitzades recentment, que s'emmarquen en el Pla d'Inversions de la concessionària, i amb les quals l'Ajuntament ha volgut reduir l'actual problema d'embassament provocada sota els fonaments de l'A7.

Amb la nova canalització aèria, que comunica la zona d'estancament d'aigua sota els fonaments de l'A7 amb les basses de laminació del parc logístic, s'ha solucionat un problema de putrefacció i mosquits, provocat per l'absència d'eixida del barranc del Pozalet, al mateix temps que ha facilitat que l'aigua córrega amb facilitat cap al PLV.

Amb aquestes dues actuacions, l'Ajuntament ha invertit més de 400.000 euros per a previndre inundacions en la zona industrial.

“Els episodis de fortes pluges han ocasionat històricament nombrosos problemes i col·lapses en la zona industrial de Riba-roja. Amb aquest tipus d'actuacions que ja iniciem en 2017, pretenem augmentar la protecció d'aquesta zona davant inundacions, i que les pluges no afecten la productivitat de les empreses”, assegura l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga 
 
 
 
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon