Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'obra Maria de Pineda i l'alumnat, tindran un paper destacat a L'Eliana el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere

    L'Ajuntament, de l?Eliana en col·laboració amb diverses entitats locals, organitza els actes entorn al 25N que s'estendran fins el mes vinent de desembre

L'Eliana s'uneix a la celebració del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere que, com cada any, se celebra el 25 de novembre. I és que, des de l'1 gener fins al passat 5 de novembre, 51 dones han perdut la vida per aquesta xacra social. Per això, la Regidoria d'Igualtat, juntament amb la de Polítiques Socials, ha organitzat diversos actes entorn a aquesta data que inclouen des d'accions didàctiques en prevenció en els centres educatius de la localitat, fins a la formació del voluntariat que atendrà els Punts Violeta.

La cultura tindrà un lloc destacat aquest dissabte 23 amb la posada en escena de l'obra de Federico García Lorca ‘Mariana Pineda’, mite femení i símbol de la llibertat en els temps de l'absolutisme de Fernando VII. La cita serà a les 19.30 hores a l'Auditori Municipal i les entrades es poden adquirir anticipadament a través de la web www.elientrada.es o en la taquilla de l'Auditori 2 hores abans de l'espectacle.

Les accions centrals del 25N tindran lloc el mateix dilluns, que arrancarà amb l'acte commemoratiu i la participació de l'alumnat de Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius del municipi. Conduït per l'actriu valenciana Pepa Cases, la cerimònia en el Centre Sociocultural tancarà amb un monòleg. A continuació s'iniciarà una cercavila cap a l'Ajuntament al ritme de la batucada de dones Tiakatú, en el qual participaran també alumnes de sisé de primària, associacions locals i el públic que es vulga sumar. A les 12 del migdia, l'alcalde Salva Torrent juntament amb la Corporació Municipal s'uniran a l'acte de lectura del Manifest contra la violència de gènere.

El dimarts 26, l'associació Alanna en col·laboració amb l'Eliana Feminista instal·larà una Biblioteca Humana, des de les 18 hores, en el Centre Sociocultural. Mentrestant, el divendres 29 l'experta en atenció soci-sanitària a la dependència, Katja Villatoro, en col·laboració amb l'associació Lliures, farà una xerrada titulada ‘Violència de gènere en dones invisibilitzades per diversitat funcional’. Serà a les 18 hores a la sala de debat Pepe Torrent del Centre Sociocultural.

No obstant això, els actes commemoratius del 25N no finalitzaran fins el mes vinent de desembre. En concret, el dimarts 17 la companyia Imapacta’t, organitzarà dues sessions de Teatre Fòrum sobre relacions de parella en l'adolescència destinat a alumnes de 3r i 4t de l'ESO a l'Auditori Municipal.

La Regidora d'Igualtat, Concha Montaner, ha destacat la importància de “visibilitzar aquesta xacra social que les dones de qualsevol condició patim tant en públic com en privat”.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon