Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria, declarada Ciutat Creativa de la Música per la Unesco

Llíria:

La Unesco ha declarat a Llíria Ciutat Creativa en la categoria de música. D'esta manera, la capital del Camp de Túria es convertix en el segon municipi d'Espanya, després de Sevilla, que rep este reconeixement internacional en esta modalitat. Fins ara, hi havia 21 ciutats musicals a tot el món, i, al nostre país, 7 localitats espanyoles estaven ja integrades en la Xarxa de Ciutats Creatives de la Unesco. A la Comunitat Valenciana només estava Dénia en la categoria de gastronomia.
L'organisme internacional anunciava ahir a la vesprada en la seua pàgina web la designació de les 66 noves Ciutats Creatives als cinc continents, i junt a Llíria, a Espanya també es reconeixia a Valladolid en la categoria de cinema.
L'alcalde Manolo Civera ha volgut manifestar "l'immens orgull i responsabilitat que suposa esta distinció internacional per a la nostra ciutat, però que també suposa un merescut reconeixement a tot el patrimoni musical valencià".
"És un merescut homenatge a l'extraordinari bagatge cultural i educatiu de les societats musicals de Llíria, la Primitiva, la UnióMusical, "El Micalet", la "Vicente Giménez" i la Banda UDP, que han fet possible este reconeixement, al mateix temps que hem d'agrair la seua contribució a tantes generacions de músics que ha donat la nostra ciutat i als quals ara se'ls obri també una nova porta de projecció internacional".

Acte d'agraïment públic

El primer acte públic reunix l'alumnat del conservatori amb els músics de la Banda UDP
L'Ajuntament de Llíria volgut celebrar, amb una trobada intergeneracional de músics, la designació del municipi com a Ciutat Creativa de la Música per la Unesco. Un dels grans pilars de la candidatura edetana era la formació musical, per la qual cosa esta vesprada ha reunit Al conservatori municipal a l'alumnat de banda del centre amb els músics de la banda de jubilats UDP, en un acte públic d'agraïment a totes aquelles persones i entitats que han fet possible este gran èxit per al municipi.
L'actuació conjunta dels joves estudiants i els majors ha servit per a escenificar el gran patrimoni musical de la ciutat, fruit d'un llegat comú transmés de generació en generació.
L'acte ha comptat amb la presència de la corporació municipal i de representants de les societats musicals de la localitat, així com del consell assessor de la candidatura. En este, l'alcalde Manolo Civera ha llegit una declaració institucional d'agraïment i reconeixement a la societat edetana i el seu extraordinari moviment musical.
 

  
Xarxa de Ciutats Creatives
La Unesco va crear el 2004 la 'Xarxa de Ciutats Creatives' per a promoure la cooperació cap a les ciutats i entre les ciutats que identifiquen la creativitat com a factor estratègic de desenvolupament urbà sostenible.
Actualment, hi ha 180 ciutats que formen la Xarxa per tot el món i treballen juntes cap a un objectiu comú: posicionar la creativitat i les indústries culturals en el centre del seu pla de desenvolupament local i cooperar activament a nivell internacional en la matèria. La Xarxa cobreix set àmbits creatius: artesania i arts populars, arts digitals, cinema, disseny, gastronomia, literatura i música.

Fuente -Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon