Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Homenatge en Riba-roja a tots els que van lluitar pel poble la democràcia i la llibertat, organitzat pel PSPV

Aquest matí el PSOE de Riba-roja al costat de l'Associació per la Memòria Històrica de Riba-roja han rendit un emotiu homenatge en el cementeri municipal, per tercer any consecutiu, a totes les víctimes de les guerres i assassinats en la postguerra que van perdre la vida per la seua lluita en favor de la democràcia i la pau. Militants i simpatitzants del PSPV de Riba-roja han depositat un ram de flors en l'escultura que presideix l'accés principal del cementeri l'autor del qual és Vicente Ortí, professor de Belles arts.

Un nombrós grup de militants i simpatitzants del PSPV de Riba-roja i públic en general s'han reunit entorn de l'escultura instal·lada i inaugurada en 2016 per l'ajuntament en homenatge a totes aquelles persones de la localitat que van perdre la seua vida en lluita per aconseguir la pau i la democràcia al nostre país. Familiars dels únics morts en la contesa els cossos de la qual no s'han pogut localitzar fins al moment han portat els rams de flors utilitzats en l'ofrena.


Actualment, existeixen quatre persones de Riba-roja desaparegudes durant la guerra civil i els cossos de la qual encara no s'han pogut localitzar. Les labors de cerca i investigació són a càrrec de l'Associació per la Memòria Històrica de la localitat.

L'escultura està construïda a base de pedra procedent de l'extinta pedrera "la Pedrera" que va estar en funcionament entre els anys 1969 i 2011. El monòlit de Ortí simbolitza un al·legat per la defensa dels drets democràtics més elementals i una defensa acèrrima al diàleg entre les persones. Una inscripció en la pedra "Als dónes i homes que lluitaren pel poble, la democrácia i la llibertat" és el motor principal que va impulsar al govern local a constituir un espai dedicat a aquestes persones en el cementeri.





Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon