Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Consosrci Valencia d'Interior comença una nova etapa amb Robert Raga com a President

  • El Consorci València Interior va celebrar assemblea el 24 d'octubre passat en sessió extraordinària i va elegir a l’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, com a nou president del CVI.

  • L’alcalde de Riba-roja de Túria marca els seus tres principals pilars al capdavant del CVI: la qualitat dels serveis a la ciutadania, la cura del Medi Ambient i la transparència en la gestió

L’Assemblea General del Consorci València Interior (V-3) va elegir el 24 d'octubre passat a l’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, com a nou president de l’entitat de gestió de residus. Raga ha indicat que la seua labor al capdavant de l’organisme se centrarà en tres pilars: la qualitat dels serveis a la ciutadania de els municipis consorciats, la cura del Medi Ambient i la transparència en la gestió”. “Vinc amb molta il·lusió convençut que podem avançar junts en matèria de gestió de residus”, ha recalcat.

Quant al Medi Ambient, el nou president s’ha centrat en el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible “i a dotar a la ciutadania d’eines per a poder complir amb els reptes que ens marca la normativa autonòmica i europea”. També ha destacat que les febleses del Consorci València Interior “poden convertir-se en fortaleses i oportunitats i aquest serà el nostre gran repte”.

Després de la constitució de l’assemblea i l’elecció del president ha tingut lloc el nomenament de les vicepresidències de l’ens supramunicipal, que han recaigut en l’alcalde de Chera, Alejandro Portero, el regidor de la Pobla de Vallbona, Bonifaci Carrillo, l’alcalde de Loriguilla, Sergio Alfaro i el regidor de Cheste, José Vicente Guijarro.

Tal com s’indicava en l’ordre del dia de la sessió extraordinària es va designar també als membres de la Junta de Govern: la regidora de l’Eliana, Marta Andrés, l’alcaldessa de Siete Aguas, Teresa Hernández, el regidor de Casinos, Andrés Guirado, el regidor de Villar del Arzobispo, Luis Suller, l’alcaldessa d’Andilla, Consuelo Alfonso i el regidor de Vilamarxant, Gabriel Castellano, tots ells com a vocals. L’alcalde de Fuenterrobles, Adrián Álvarez, serà el tresorer.

El recentment estrenat president del Consorci València Interior ha elogiat finalment la labor exercida fins ara “ja que ha suposat un gran avanç”.

El Director General de Qualitat i Educació Ambiental de la Generalitat Valenciana, Joan Piquer, ha animat a Raga en la seua nova marxa i ha insistit en la consolidació dels consorcis de residus i la seua correcta gestió amb qualitat i rigor “perquè la Unió Europea té la lupa posada en això”. “Ens continuarem esforçant a convertir els residus en recursos i això passa també per recollir selectivament la fracció orgànica”, ha ressaltat, per a després animar al consorci “a continuar sent capdavanters i pioners en la gestió dels residus”.

Què és el Consorci València Interior

El Consorci València Interior és l’ens supramunicipal que duu a terme el tractament dels residus de 61 municipis de les cinc comarques de l’interior de la província de València: Camp de Túria, els Serrans, la Foia de Buñol-Chiva, la Plana Utiel-Requena i el Racó d’Ademuz. Per a això compta amb dues plantes de tractament de residus, situades a Llíria i Caudete de las Fuentes, així com una planta de transferència a Chiva. És a Caudete de las Fuentes on es troba també situat l’abocador. Durant els seus 11 anys de marxa, el CVI ha informatitzat els seus 27 ecoparcs i ha desenvolupat 9 rutes de ecomóviles per a donar millor servei a la ciutadania de les localitats consorciades.




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon