Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Altres 65 arbres ha plantat L'Eliana en el seu Bosc de la Benvinguda pel nous nascuts a la localitat al 2018

Els exemplars d'oms que creixen ja al Barranc del Mandor representen a cada xiquet i xiqueta nascuts en la localitat l'any 2018
.
Aquest passat dissabte, 23 de setembre, l'Eliana va celebrar l'acte de plantació d'arbres en el Bosc de la Benvinguda. Un esdeveniment que es realitza des de fa tres anys i en el qual cada arbust representa el naixement d'un xiquet o xiqueta en la localitat al mateix temps que serveix per a consolidar i regenerar progressivament noves superfícies boscoses. Així, en aquesta edició s'han empeltat un total de 65 xicotets oms corresponent als nascuts l'any 2018.

En el Barranc de Mandor es van congregar totes les famílies per a celebrar aquest acte tan especial en una jornada marcada pel vent però que no va fer desistir als més xicotets. La data triada no és casualitat, ja que la tardor és el moment ideal per a plantar l'espècie d'om comú. Tots els exemplars, que van ser germinats en 2018 i per tant compten amb la mateixa edat que els xiquets i xiquetes als quals representen, han sigut donats per la Direcció General de Desenvolupament Rural, Innovació i Política Forestal del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, en el marc del seu programa de recuperació “Olmo”.

Amb aquest esdeveniment la Regidoria de Participació Ciutadana, en col·laboració amb la de Medi Ambient, cerca enfortir el sentiment de pertinença de les futures generacions amb el municipi, a més de donar-los la possibilitat als seus nous veïns de fer el seguiment del seu arbre a mesura que cresquen i compartir un espai públic amb els seus coetanis. D'altra banda, es contribueix també a la reforestació de zones sense vegetació com ara el Barranc de Mandor, convidant a la reflexió i sensibilització cap a la necessitat de protecció del medi ambient.

Per al regidor de Participació Ciutadana, Jorge Pérez Comeche, “aquest és un acte emotiu en el qual es coneix per primera vegada una generació que en un futur compartiran molts altres espais públics.”

En paraules de l'Alcalde, Salva Torrent, “Amb aquesta acció volem promulgar valors cívics i mediambientals que permeten arrelar als nouvinguts a l'Eliana alhora que, any rere any, anem generant progressivament un gran espai verd per al gaudi de tots els veïns i veïnes”.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon