Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió


Suscríbete y recibe las novedades
Correo:

Pots buscar

Riba-roja acull el 17 d'octubre la setena edició del congrés Internacional LRCW

Riba-roja:


El Castell serà escenari de la 4a sessió dedicada a les troballes i avanços de la ceràmica tobada en el jaciment de València la Vella

El proper dijous 17 d'octubre, Riba-roja de Túria es convertirà en un dels principals escenaris de la setena edició del congrés Internacional LRCW - 7th International Conference on Late Roman Coarse Ware, Cooking Ware and Amphorae in the

Mediterranean: Archaeology and Archaeometry. The End of Batega Roman Pottery. The last centuries at the crossroads. Una conferència que traurà a la llum els últims progressos en l'estudi de les àmfores, la vaixella de taula i la ceràmica comuna, posant l'accent principalment en les anàlisis arqueomètrics.

València, Alacant i Riba-roja de Túria seran les localitats protagonistes d'acollir aquesta trobada internacional des del 15 al 19 d'octubre. Durant el congrés, els participants tindran l'oportunitat de visitar diferents jaciments arqueològics i examinar la ceràmica tarde antiga de diferents parts de la mediterrània.

Per això, i amb motiu de les III Jornades Internacionals d'Arqueologia, els congressistes es traslladaran al Castell de Riba-roja de Túria per a presenciar la quarta sessió de la trobada internacional: “Batega Roman Pottery in Hispània”. Una sessió que estarà dedicada a la ceràmica romà antiga en la Península Ibèrica i on es donarà a conéixer a la comunitat científica internacional les troballes i avanços de la col·lecció de ceràmica trobada en el jaciment de València la Vella durant aquests quatre anys. “Aquest congrés és una oportunitat extraordinària per a posar en valor a nivell internacional el Jaciment de València la Vella i el treball de recerca realitzat fins hui, així com la influència que va tindre aquesta civilització i la seua situació estratègica respecte a la ciutat de València i a la resta d'Espanya”, assegura la regidor de Patrimoni i Turisme, Esther Gómez Laredo.

Després de les diferents aportacions, els ponents degustaran el tradicional menú visigot inspirat en la gastronomia de l'època que conjuga la cuina de tradició hispà-romana amb els sabors i gustos culinaris aportats pels visigots. Els experts posaran fi a la jornada amb una visita una visita al jaciment, al Palau Visigot i al Museu Visigot Pla de Nadal (MUPLA).

El 7é congrés Internacional LRCW comptarà amb l'assistència de 130 participants que presentaran les seues investigacions sobre 17 països europeus, a més de Tunísia, Egipte, Turquia i Israel. D'igual forma, partícips procedents d'Alemanya, l'Argentina, els Estats Units, Liechtenstein, Noruega, Polònia, República Txeca i Suïssa faran les seues aportacions sobre altres països. La conferència estarà constituïda per cinc sessions que abordaran temes sobre la Mediterrània occidental, oriental, les Illes del Mediterrani i la ceràmica romana tardana a Espanya. Així mateix, comptarà amb una sessió especial en la qual es parlarà sobre el problema del segle VIII.

El 7é LRCW compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria, l'Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC), l’Equip de Recerca Arqueològica i Arqueomètrica de la Universitat de Barcelona (ERAAUB), el Museu Arqueològic Provincial d'Alacant (MARQ), el Museu de Prehistòria de València, la Diputació de València, l’Ajuntament de Valencià i la Facultat de Teologia Sant Vicent Ferrer.
Fuente -Creative Commons
Riba-roja
Tags: , , ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :