Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana celebra la segona edició de les seues jornades “Smart cities: tecnologia i ciutadania”


  • Serà els dies 28 i 30 d'octubre en el Centre Sociocultural i ja està oberta la inscripció per a aquelles persones que desitgen un certificat d'assistència expedit per la Universitat de València, encara que l'entrada és lliure.
Dins del Programa Universitats Estacionals de la Universitat de València es troba la Universitat de Tardor de l'Eliana, de la qual el municipi es disposa a acollir la seua segona edició. Serà els dies 28 i 30 d'octubre quan el Centre Sociocultural serà la seu de les jornades “Smart cities: tecnologia i ciutadania”, un exemple més de la constant i estreta col·laboració entre l'Ajuntament de l'Eliana i la Universitat a la qual s'uneix en aquest cas la Diputació de València.

En aquesta edició s'abordaran diversos aspectes del desenvolupament de la tecnologia a les ciutats intel·ligents i el seu impacte quotidià de la ciutadania, amb especial atenció a la situació d'implantació de territoris intel·ligents a l'Eliana, així com en altres ciutats de la Comunitat Valenciana i de la resta d'Espanya.

El 28 d'octubre, a les 17.30 hores en el Nou Espai, seran inaugurades les jornades per l'Alcalde de l'Eliana, Salva Torrent; la Diputada Delegada d'Inclusió Social i Educació, Empar Folgado; el Vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla; i el Coordinador de la Universitat de Tardor a l'Eliana, Vicente Cerverón. Després de la inauguració se succeiran tres conferències a càrrec de professors de la Universitat de València, sobre tecnologia 5G i serveis a la ciutadania, realitat virtual i augmentada i privacitat i protecció de dades en les smart cities. Posteriorment s'obrirà un debat amb participació dels assistents.

La segona jornada serà el 30 d'octubre i també donarà començament a les 17.30, amb experiències de tecnologia al servei de les persones. Després, el regidor de Modernització de l'Ajuntament de l'Eliana, Jorge Pérez Comeche, presentarà experiències desenvolupades, novetats i projectes englobats en Smart City l'Eliana. En la seua intervenció farà referència a aplicacions ja existents i que estan en funcionament en el municipi i presentarà algunes novetats que pròximament estaran operatives, com un nou projecte de mesuradors de CO2 que vetlaran per la qualitat de l'aire en la localitat, o un nou servei de l'empresa subministradora d'aigua Hidraqua, pel qual els usuaris podran conéixer amb més detall alguns aspectes del proveïment.

El programa de les jornades també compta amb un espai per a empreses emprenedores de l'entorn de l'Eliana, oferint als responsables de projectes nous l'oportunitat de donar-los a conéixer. Per a això, des de la Regidoria de Modernització es convida a totes les persones o empreses emprenedores que tinguen alguna cosa que aportar en matèria de tecnologia al servei de la ciutadania al fet que comuniquen la seua participació a l'adreça de correu electrònic comunicacio@leliana.es, explicant en què consisteix la seua proposta.

Conclouran les jornades amb una comunicació sobre rutes escolars segures i una taula redona sobre el desenvolupament de ciutats intel·ligents a la Comunitat Valenciana. Hi haurà preguntes i debat amb participació dels assistents i es donarà per clausurada la segona edició de la Universitat de Tardor de l'Eliana.

L'entrada a les jornades és lliure, però les persones assistents que desitgen que la Universitat de València els expedisca un certificat d'assistència hauran d'inscriure's prèviament de forma telemàtica en la web de la Universitat seguint l'enllaç https://bit.ly/32stiwg. 

El regidor de Modernització Jorge Pérez Comeche destaca que “l'Eliana continuarà apostant per aquestes jornades l'objectiu de les quals és, a més de generar coneixement sobre la tecnologia al servei de la sostenibilitat i del benestar de la ciutadania, el generar un espai de treball i intercanvi d'experiències per a professionals i públic en general”.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon