Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'AVL oferix a Llíria diferents mirades sobre Vicent Ferrer

Ca la Vila acull hui una jornada divulgativa al voltant de la figura universal del sant valencià
L'alcalde de Llíria, Manolo Civera, i Emili Casanova de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), han inaugurat est matí a Ca la Vila la jornada "Mirades sobre sant Vicent Ferrer", organitzada per la institució normativa amb la col·laboració de l'Ajuntament edetà.

Esta trobada forma part dels actes promoguts enguany per l'AVL per a aprofundir en el coneixement i divulgació de la figura i obra del predicador valencià, amb motiu de la seua designació com ‘Escriptor de l’Any’ per part de l’Acadèmia.

L'alcalde Manolo Civera ha agraït a la institució normativa que triara Llíria per a celebrar una d'estes activitats, perquè a més “és indubtable la importància que té la figura de sant Vicent amb la història cultural i religiosa de la nostra ciutat, i hui dia continua tenint una gran presència en les nostres tradicions”.

 La jornada vicentina s'ha obert amb la conferència "El context sociocultural de l’època de sant Vicent" a càrrec d'Antoni Llibrer. A més, participen en la mateixa Joan Carles Gomis amb "Els gojos en honor a sant Vicent: música i lletra", Isidre Crespo amb "La música en sant Vicent Ferrer" i Carme Arronis amb “Els relats sobre sant Vicent a la València del segle XVI".

 Igualment, l'AVL presenta en esta trobada el còmic Sant Vicent Ferrer, un valencià universal. "Mirades sobre sant Vicent Ferrer" també s'acompanya amb una exposició sobre el sant valencià que podrà visitar-se a Ca la Vila del 28 al 31 d'octubre en horari de 18.00 a 20.00 hores.
 
 
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon