Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La reparació de voreres continua sent l'opció prioritària en els Pressupostos Participatius de L'Eliana

L'Eliana:

  • La consulta ciutadana va concloure el passat dia 6 la seua fase de votació i prop d'un miler de veïns i veïnes van triar les seues propostes favorites.
La fase de votació dels Pressupostos Participatius 2019 va arribar a la seua fi diumenge passat 6 d'octubre. En la fase anterior es van registrar un total de 167 propostes, de les quals 29 van ser seleccionades pels tècnics municipals, després d'haver valorat la seua viabilitat seguint diversos paràmetres.
El 19 de setembre es va obrir la fase de votació, en la qual han participat 923 veïnes i veïns del municipi majors de 16 anys. Una xifra lleugerament inferior a la participació de l'any passat però que reflecteix el bon acolliment que té aquest sistema encaminat a donar veu a la ciutadania en la decisió sobre la despesa pressupostària.
Un any més, la reparació de voreres ha sigut assumpte prioritari de els quals figuraven en la llista de propostes, havent sigut votada per 283 persones. Aquesta proposta contemplava un pressupost de 100.000 euros. Li segueix en nombre de vots l'eliminació d'obstacles arquitectònics per a millorar l'accessibilitat, proposta pressupostada en 60.000 euros. Segons el regidor de Participació Ciutadana, Jorge Pérez Comeche, "aquestes dues propostes estaran reflectides en els pressupostos de 2020 i s'executaran al llarg de l'any".
L'edil de Participació també ha declarat que "la resta de propostes també seran tingudes en compte i s'aniran executant conforme el consistori tinga disponibilitat pressupostària per a això". Així opcions com la creació d'una xarxa de rutes verdes senyalitzades en senderes i espais d'esbarjo (171 vots) o la millora de l'asfaltat en algunes zones de la localitat (165 vots), també entren en els plans de l'equip de govern per al pròxim exercici.
Cal destacar que enguany els Pressupostos Participatius han presentat  com a novetat la realització de diferents sessions informatives en la Llar del Jubilat, el mercat municipal i altres punts del municipi per a fomentar la participació de la ciutadania en aquest programa. També és digna d'esment l'aportació del Consell dels xiquetes i els xiquets, òrgan participatiu escolar que en la present edició han presentat quatre propostes que van arribar a la fase de votació.


Fuente -Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon