Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El projecte GUARDIAN encapçalat per Riba-roja i Paterna s'ha presentat en Efiaqua amb els seus avanços


El projecte GUARDIAN ha comptat amb un estand en la Fira Internacional per a la Gestió Eficient de l'Aigua que s'ha celebrat de l'1 al 3 d'octubre en Fira València. 

 La iniciativa, que compta amb la subvenció de la Unió Europea, està liderada per l'Ajuntament de Riba-roja de Túria, Ajuntament de Paterna, Hidraqua, Medi XXI, Universitat de València, Universitat Politècnica de València i Cetaqua. Així mateix, col·labora en aquest projecte el Parc Natural del Túria (Generalitat Valenciana).

Durant la Fira  els socis han fet una visita i s'ha realitzat un balanç dels avanços que s'han dut a terme durant els últims mesos d'aquest projecte destinat a millorar la resiliència a incendis en el Parc Natural del Túria a través de l'ús d'aigua regenerada.

Així mateix, s'ha aprofitat per a presentar la nova identitat corporativa i per a posar al dia els treballs de planificació que ja s'estan executant.

Entre les accions que es desenvoluparan es troba: la posada en marxa d'una planta de tractament de regeneració avançada amb eliminació de microcontaminants emergents, de tal forma que aquesta aigua regenerada puga emprar-se, a través de la instal·lació de canons, en les labors de reg i aspersió en cas de risc d'incendi o incendis declarat, evitant l'ús d'aigua potable. A més, es durà a terme la construcció de la xarxa de transport i distribució de l'aigua regenerada (depòsits, conduccions, estacions de bombament), el monitoratge de condicions climàtiques i agronòmiques, la construcció de barreres verdes i la restauració zona humida protegida (Embassament de la Vallesa). Finalment, s'executaran treballs forestals i de gestió de la vegetació, la introducció d'espècies resilients al foc, i la formació a la població en prevenció d'incendis i autodefensa.

L'estand ha  comptat a més amb una zona  per a les principals magnituds del projecte, com la quantitat de persones a les quals es busca protegir amb aquestes actuacions, els metres cúbics d'aigua regenerada que s'empraran per a aquestes labors de prevenció, el nombre aproximat de canons que s'instal·laran i les hectàrees a protegir, entre altres.

A més, en aquest estand es realitza una anàlisi de context sobre els incendis que Riba-roja i Paterna han patit en els últims anys, i la importància de dur a terme aquestes labors, atés que els incendis són una conseqüència directa del Canvi Climàtic.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon