Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió


Suscríbete y recibe las novedades
Correo:

Pots buscar

El projecte GUARDIAN encapçalat per Riba-roja i Paterna s'ha presentat en Efiaqua amb els seus avanços


El projecte GUARDIAN ha comptat amb un estand en la Fira Internacional per a la Gestió Eficient de l'Aigua que s'ha celebrat de l'1 al 3 d'octubre en Fira València. 

 La iniciativa, que compta amb la subvenció de la Unió Europea, està liderada per l'Ajuntament de Riba-roja de Túria, Ajuntament de Paterna, Hidraqua, Medi XXI, Universitat de València, Universitat Politècnica de València i Cetaqua. Així mateix, col·labora en aquest projecte el Parc Natural del Túria (Generalitat Valenciana).

Durant la Fira  els socis han fet una visita i s'ha realitzat un balanç dels avanços que s'han dut a terme durant els últims mesos d'aquest projecte destinat a millorar la resiliència a incendis en el Parc Natural del Túria a través de l'ús d'aigua regenerada.

Així mateix, s'ha aprofitat per a presentar la nova identitat corporativa i per a posar al dia els treballs de planificació que ja s'estan executant.

Entre les accions que es desenvoluparan es troba: la posada en marxa d'una planta de tractament de regeneració avançada amb eliminació de microcontaminants emergents, de tal forma que aquesta aigua regenerada puga emprar-se, a través de la instal·lació de canons, en les labors de reg i aspersió en cas de risc d'incendi o incendis declarat, evitant l'ús d'aigua potable. A més, es durà a terme la construcció de la xarxa de transport i distribució de l'aigua regenerada (depòsits, conduccions, estacions de bombament), el monitoratge de condicions climàtiques i agronòmiques, la construcció de barreres verdes i la restauració zona humida protegida (Embassament de la Vallesa). Finalment, s'executaran treballs forestals i de gestió de la vegetació, la introducció d'espècies resilients al foc, i la formació a la població en prevenció d'incendis i autodefensa.

L'estand ha  comptat a més amb una zona  per a les principals magnituds del projecte, com la quantitat de persones a les quals es busca protegir amb aquestes actuacions, els metres cúbics d'aigua regenerada que s'empraran per a aquestes labors de prevenció, el nombre aproximat de canons que s'instal·laran i les hectàrees a protegir, entre altres.

A més, en aquest estand es realitza una anàlisi de context sobre els incendis que Riba-roja i Paterna han patit en els últims anys, i la importància de dur a terme aquestes labors, atés que els incendis són una conseqüència directa del Canvi Climàtic.Tags: , , , ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :