Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Comença la XV temporada de Cinc Segles de Música a l'Eliana

Les veus del Palau dels Arts inauguren la XV temporada
  • El festival oferirà un total de huit concerts entre octubre de 2019 i juny de 2020, amb un ampli ventall d'ofertes musicals de tots els temps.
Cinc Segles de Música a l'Eliana compleix aquesta temporada 2019-2020 15 anys. Els escenaris habituals de l'Eliana, l'Auditori, la Casa de la Música i l'Església, tornaran a acollir una sèrie de concerts en els quals es pretén fer un recorregut per la música culta dels últims cinc-cents anys, encara que també ofereix alguna incursió a la música popular.

L'organització del certamen, el director artístic del qual és el compositor i escriptor elianero Vicente Roncero, ja ha donat a conéixer la programació d'aquesta XV temporada, que s'inaugurarà aquest dissabte dia 26 a les 19.30 a l'Auditori Municipal. “Els veus del Centre de Perfeccionament del Palau dels Arts” és el títol del concert d'obertura, en el qual es podrà escoltar a Aida Gimeno (soprano), Evgeniya Khomutova (mezzosoprano), Omar Lara (baríton) i Max Hochmuth (baix), acompanyats al piano per Carlos Sanchis-Aguirre. El variat repertori oferirà obres de Mozart, Jorge del Moral, Puccini, Bizet, Granados, Weatherly, Massenet, Moreno Torroba, Ziegler i Penella. L'entrada a aquest concert és lliure.

Per als mesos successius el programa és molt atractiu, com en anteriors edicions del festival. El concert de novembre oferirà un repertori de piano de Beethoven, Falla i Liszt, amb l'intèrpret Rubén Talón. Al desembre no hi haurà concert degut a les festes nadalenques –els concerts se celebren l'últim dissabte de mes- i al gener es reprendrà l'activitat amb un sorprenent concert de violí i música electrònica. Per a febrer està prevista una versió amb dos pianos i percussió del West Side Story de Bernstein, mentre que al març, mes de la dona, hi haurà un concert femení cent per cent, tant per les intèrprets com per les compositores i els textos també d'escriptores.

El concert d'abril presentarà una d'aqueixes incursions a la música popular, concretament a la cubana, amb Eduardo Sosa i Abel Costa, en la qual es podrà escoltar bolero, són, guaracha i altres subgèneres procedents de Cuba. En el concert de maig el públic podrà tornar a escoltar al trio argentí Luminar, flauta, viola i arpa, que ja han passat en altres ocasions pel festival. El concert de clausura serà el mes de juny, encara que la data i intèrprets estan encara per determinar.

Tots els concerts ja anunciats són amb entrada gratuïta, excepte els de novembre, febrer i abril que seran a l'Auditori i sí que cal traure entrades, encara que els preus, molt assequibles, no han variat conforme a la passada temporada. Aqueixes entrades es podran adquirir de forma anticipada en la web municipal www.elientrada.es.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon