Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bétera se suma al Dia Internacional de la Salut Mental.

Bétera:


  • Eliminar els prejudicis i els estigmes és molt important per a una reinserció social completa.
  • Un 75% de les persones amb problemes de salut mental s'han sentit discriminades alguna vegada.

 

Des de l'àrea de Drets Socials de l'Ajuntament de Bétera s'han sumat a la celebració del Dia Internacional de la Salut Mental, amb l'objectiu de visibilitzar a les persones que pateixen aquesta malaltia.

Durant la jornada del passat 10 d'octubre es va procedir al desplegament d'una pancarta mural per la salut mental al balcó de l'edifici municipal Casa Nebot. A més, es va instal·lar un estand informatiu perquè les persones interessades pogueren obtindre més informació sobre aquest tema. A les 12.00 es va procedir a la lectura d'un manifest, on han participat, el regidor de Drets Socials, Manuel Pérez, els tècnics d'aquesta àrea i les persones que actualment participen activament en el programa PRISMA (Programa de Rehabilitació i Inserció Social de la Mancomunitat del Camp de Túria).

El programa Prisma, és el primer projecte terapèutic i de rehabilitació per a totes aquelles persones que han tingut o tenen alguna malaltia en salut mental en la Mancomunitat. Des d'aquest programa, que va obrir les seues portes el mes de gener passat, es pretén impulsar accions d'informació i sensibilització a la població sobre la salut mental, per a previndre o reduir l'estigma i l'exclusió social, afavorint la no discriminació. Les persones que participen del projecte han sigut les protagonistes, se'ls ha donat veu perquè hui, especialment, se'ls escolte. Així han volgut mostrar la realitat amb la qual es troben i amb la qual conviuen dia a dia amb l'objectiu d'eliminar els estigmes i la discriminació que poden patir, perquè a vegades aqueixos prejudicis són més nocius que la pròpia malaltia. La por de la societat al desconegut, per la desinformació, dificulta la integració d'aquestes persones. És important assenyalar que un 75% de les persones amb problemes de salut mental s'ha sentit discriminada en algun àmbit de les seues vides.

Per a completar aquesta acció, durant tota la setmana l'Ajuntament il·luminarà l'edifici Casa Nebot de color verd, símbol del Dia de la Salut Mental i principalment per a fer visible aquesta malaltia.


Fuente -Creative Commons
Bétera
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon