Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja oferta un ampli calendari d'activitats per a les persones majors del municipi

Riba-roja:


L'Ajuntament de Riba-roja, a través de la regidoria del Major, posarà en marxa el Programa del Major el pròxim 16 de setembre després de les vacances estivals. Aquesta iniciativa que va arrancar al gener de 2019 inclou una completa programació destinada a les persones majors de 55 anys del municipi.
El Programa del Major és una acció conjunta i coordinada d'activitats d'oci, cultura i salut encaminades a aconseguir l'envelliment saludable i la participació activa dels nostres majors, que compta amb una experiència de més de 20 anys a la comarca Camp de Túria i que va rebre el reconeixement oficial de la Generalitat Valenciana en 2014.
Aquest programa té entre els seus objectius millorar les habilitats socials i augmentar l'autoestima de les persones  majors; impulsar i augmentar la seua participació i, en definitiva, conformar un espai de trobada i relació entre aquest col·lectiu.
Actualment Riba-roja compta amb una població de 5.300 majors de 55 anys, dels quals 1.500 són socis de la Unió Democràtica de Jubilats i Pensionistes de la UDP, molts dels quals són potencials usuaris de les activitats.  L'any passat un total de 170 persones van participar en els diferents tallers.
Les classes arrancaran el pròxim 16 de setembre en el pavelló amb les activitats esportives com a Zumba Gold, la gimnàstica de manteniment i el  Pilates funcional i terapèutic. La resta de tallers  de memòria, manualitats, maneig de mòbils, dibuix i pintura, entre altres començaran l'1 d'octubre.
El programa es completarà amb eixides culturals o intercanvis amb altres municipis, en coordinació amb la Federació Provincial de la UDP- València i amb l'Associació de Jubilats i Pensionistes, UDP de Riba-roja, que es publicaran trimestralment.
La regidor d'inclusió, Igualtat i Persones Majors, Lola Verdeguer ha destacat la bona acceptació d'aquesta iniciativa que pretén "promoure i potenciar l'autonomia i la participació social de les persones majors en el nostre municipi". L'edil ha matisat, "el nostre objectiu és anar incrementar l'oferta formativa per a aquest col·lectiu, amb activitats i eixides durant tot l'any".
Les persones interessades pots inscriure's en les diferents activitats en el Centre Social o en les oficines de la UDP  i a partir del 16 de setembre en les instal·lacions en les quals s'imparteixen activitats.
En primer lloc es formalitzaran les places d'aquelles persones que es van iniciar en les activitats el passat curs i vulguen continuar participant enguany. La resta de places s'oferiran a noves inscripcions.


Fuente -Creative Commons
Riba-roja
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon