Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Pep Gimeno El Botifarra actuarà en Riba-roja el 9 d’octubre després de suspendre's l'acte a Vilamarxant

L'ajuntament advoca per la llibertat d'expressió del cantautor valencià

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha arribat a un acord amb el cantautor valencià Pep Gimeno El Botifarra perquè actue en els actes de la festivitat del 9 d’octubre, dia de la Comunitat Valenciana, després de suspendre el concert en la veïna localitat de Vilamarxant. El consistori de Riba-roja advoca per defensar, d'aquesta forma, la llibertat d'expressió del cantautor de Xàtiva.

La suspensió de l'acte previst per al 9 d’octubre en la localitat de Vilamarxant es produeix a pocs dies de la celebració de la festa lúdica i institucional de tots els valencians que, finalment, s'ha substituït per un acte circense. La contractació del Botifarra per part de Riba-roja ha sigut formalitzada en les últimes hores després de tindre coneixement que havia sigut cancel·lada la seua actuació de Vilamarxant.

La participació de Pep Gimeno El Botifarra a Riba-roja de Túria està previst que tancament els actes oficials que organitza l'ajuntament per a commemorar el dia de la Comunitat Valenciana en la qual es recorda l'entrada triomfal de les tropes del rei Jaume I a la ciutat de València i el seu posterior alliberament del domini del rei musulmà Abul Djumayl Zayyan. L'actuació tindrà lloc a les 19 hores a l'Auditori Municipal.  

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria considera que la presència del Botifarra en el 9 d’octubre suposa una defensa ferma i decidida dels valors democràtics basats en la llibertat d'expressió al marge de les idees polítiques de cada persona i una aposta clara en la qual es reivindica la importància de l'art i la cultura dins de la societat actual i més encara en el cas del dia de la Comunitat Valenciana que suposa la unió de tots els valencians com a poble històric.

El municipi de Riba-roja pretén amb aquesta acció reivindicar la llibertat dels artistes i creadors valencians la carrera musical dels quals no pot ser posada en dubte per part d'una administració pública i més en el cas de Pep Gimeno El Botifarra la trajectòria del qual està avalada pels anys que porta en el panorama de la Comunitat Valenciana en la qual ha recorregut una varietat enorme de localitats en els quals ha actuat amb gran èxit de públic i assistents.

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha recordat que la programació d'actes per part d'una administració local ha de dissenyar-se en criteris basats en la vàlua professional dels artistes i mai s'ha d'incloure aspectes relacionats amb la ideologia o amb les idees polítiques de cadascun d'ells, especialment per respecte al públic assistent que representa un ampli ventall plural i heterogeni.

Els actes que es desenvoluparan en el municipi de Riba-roja de Túria el pròxim 9 d’octubre arrancaran la jornada amb la signatura en el llibre d'honor de l'ajuntament per part de les falleres majors de la localitat que precedirà a la tradicional baixada de la Reial Senyera que com a novetat la portaran representants de les “Associacions Festives del Poble”. 
   
A continuació, la processó cívica amb els representants polítics i de la societat civil acompanyats per de la Banda Simfònica Unió Musical de Riba-roja, associació musical “Colla de Dolçainers i Tabaleters Els Bessons”, “Les Pastoretes de Sant Vicent Ferrer”, la Junta Local Fallera i Falles de Riba-roja, la Tabal i Dolçaina “Tio Vaina” i, finalment, el Grup de Danses Del corral i del carrer”. En finalitzar la processó cívica hi haurà diverses actuacions en la plaça de l'ajuntament en el qual es tindrà lloc el tradicional discurs del 9 d’octubre i es repartiran obsequis als assistents amb la “mocaorà”.

    Com a preludi als actes del 9 d’octubre cal destacar que durant els dies 5 i 6 es realitzaran partides d'exhibició de pilota valenciana en les modalitats de raspall, escala i corda i galotxa. El dia 8, vespra de la festa de la Comunitat, se celebrarà el festival de Guitarra “Siscordes Ciutat de Riba-roja”.   

            
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon