Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Tot preparat per a les Festes Majors de l'Eliana 2019 que començen el divendres 5 de juliol


Els festejos donaran començament el pròxim 5 de juliol, amb el Pregó oficial, i finalitzaran el dia 17.

En la vesprada de hui, 2 de juliol, ha tingut lloc la presentació oficial de les Festes Majors de l'Eliana 2019. En l'acte, celebrat en el Saló de Plens de l'Ajuntament, han estat presents el regidor de Cultura Festiva, Kike Martínez, així com els representants de les diferents clavaries: el clavari major de la Verge del Carmen, Baltasar Montaner, la festera major de la Puríssima, Paula Martínez, i el clavari major del Crist del Consol, Javier Martínez.

En la presentació l'Alcalde, Salva Torrent, ha volgut posar en relleu la importància d'aquestes Festes i l'esforç realitzat per les clavaries al llarg de l'any per a poder preparar-les.
Així, els festejos donaran començament divendres que ve 5 de juliol amb el Pregó des del balcó de l'ajuntament, i es prolongaran fins al 17 de juliol, sumant un total de 12 dies d'actes festius, culturals i religiosos. Enguany cobren especial protagonisme la música i les nits de ball, amb una programació de 10 orquestres i festes musicals en la Plaça d'Europa, i 7 concerts de la Unió Musical en la Plaça del País Valencià.

D'altra banda, el foc serà un altre protagonista més en aquestes festes, amb el tradicional “Correfocs”, la “Cordà” i la “Cordà infantil”, i les dos grans mascletàs programades: una a càrrec dels Germans Caballer i l'altra de la mà de la famosa pirotècnica Reyes Martí. També hi haurà nombroses activitats per als més xicotets, amb tallers, jocs i música perquè ells també gaudisquen de les festes amb magnificència.

El toc solemne de les Festes vindrà de la mà dels actes tradicionals d'ordre religiós, com les processons, les misses i els trasllats de la Verge del Carmen. El clavari major Baltasar Montaner, ha fet una crida al respecte i la concòrdia durant els festejos per a aconseguir que els veïns i veïnes puguen gaudir dels actes.

D'altra banda, enguany, igual que l'any passat, la Regidoria d'Igualtat ha promogut la implantació de Punts Violeta en els festejos més multitudinaris per a completar el dispositiu de seguretat al llarg de les celebracions
En la web municipal de l'Eliana es pot consultar i descarregar el programa complet de les Festes Majors, en l'enllaç: https://bit.ly/2RQ3O7v



Programació de Festes Majors de lEliana 2019

Divendres 5 juliol. Inici de les Festes Majors19:30h.Cercavilade les diverses Clavaries pel nostre municipi convidant a la gent a que baixe al carrer i participe a la festa. Eixida des de l’esglésiadonant la volta general fins a la Plaça del País Valencià.20:30h. Pregód’inici de les Festes Majors 2019des del balcó de l’ajuntament amb l’encesa del Tro d’avis!al finalitzar de noucercavilade les Clavaries i de tota la gent que vulgaunir-se pels carrers del nostre poble fins al Parc de la Pinada.21:00 h. Nit dePaelles Valencianes,una gran festa gastronòmica al Parc de la Pinada (aparcament del Centre Sociocultural).[Com els últims anys es deuran d’inscriure’s totes les colles i persones que vulguen participar, i abonar un 1.5€ per racióal casal de la Clavaria de la Mare de Déu del Carme (C/ Marqués de Càceres, nº54, des de divendres 28 juny a dimarts 2 juliol de 18:00 a 22:00 h). El genero s’haurà de recollirel divendres 6 juliol de 14:00 a 18:00 h]24:00 h. Primera nit de festa a la plaça d’Europapatrocinada per totes les Clavaries amb l’afamadaOrquestra Montecarlo!!

Dissabte 6 de juliol. Nit del Correfocs19:30h. FESTARDEOal Passeig SecondoBaldindelParc de la Pinada.Hi haurà tallers per als més menuts, ambientació musical, i possibilitat de pegar un mosset o veure algun combinat a les food trucks.20:00 h. Xarangaamb desfilada de disfresses pels clavaris fadrins i festeres als carrers del nostre poble.23:30h. Gran Correfocsde les Festes Majors amb la colla de dimonis coeters de l’ Associació Cultural “La Penya del Coet Bufat” de l’Eliana.24:00 h. Gran nit de festaamenitzada per les nostres Festeres amb l’Orquestra “PEOPLE BANDala plaça d’Europa.

Diumenge 7 de Juliol. Festivitat de la Puríssima. “Dia de les Xiques”10:30h.Arreplegada de Festeresi cercavila pels carrers del nostre municipi, acompanyadesper la Banda Simfònica de la Societat Unió Musical de l’Eliana.12:00h.Missaen honor a la festivitat de la Puríssima a l’església de Nostra Senyora del Carme.13:00h. Cercavila de les Festeres de volta general fins l’ajuntament.14:00 h.Mascletàper la pirotècniaHermanos Caballer”a l’aparcament del poliesportiu.20:00 h.Cercavila de les Festeres de la Puríssima pels carrers del nostre poble fins l’església.21:00h. Processó generala la Puríssima Concepció. A l’entrada de la imatge a l’església es realitzarà ramillet de focs d’artificia càrrec de la pirotècnia “Hermanos Caballer”, i a la finalització de la processó es nomenaran les Festeres i Festera Major del 2020.23:00h.Nit de Festa i Espectacle amb “Tumbaleaa la plaça d’Europa

Dilluns 8 de juliol.22:30h.Concert de la Banda Juvenil de la Unió Musical de l’Eliana a la plaça del País Valencià.

Dimarts 9 de juliol.11:00h.Mati de Xaranga i Festa Jove de l’aiguaal Parc de la Pinada.22:30h.Concert de l’Orquestra Clàssica de Guitarresde la Unió Musical de l’Eliana a la plaça del País Valencià

.Dimecres 10 de juliol19:30h. en l’església de Nostra Senyora del Carme, representació de “Tierra Prometida: comienzael camino” música en directe amb el grup de Juniors Aigua Viva, Cor Parroquial i músics de la Unió Musical l’Eliana, que ens adentrarà a la vida de Moisès.
21:00h.XIV Sopar de la Solidaritata la plaça del País Valencià organitzat per la Confraria de la Mare de Déu del Carme amb la col·laboració de les diverses Clavaries i altres associacions i col·lectius del nostre municipi.Després tindrem actuació musicalamb “Con Cuore”.

Dijous 11de juliol22:30h.Concert de la Big Band JazzUme i del Corde laUnió Musical de l’Eliana a la plaça del País Valencià.23:00 h. Festa Jovea la plaça d’Europa

Divendres 12 de juliol.de 17:00 a 21:00h.Jocs Infantilsper als nostres menuts al Parc de la Pinada.20:00 a 00:00 h. Nit Obertadel nostre comerç local. Organitzat perl’Associació de comerciants, restauració i serveis de l’Eliana.20:30h.Els amics i amigues de la Penya del Coet Bufat organitzen laCordà Infantila la zona de focs de l’aparcament del poliesportiu on es llançaran vora 1800 coets infantils per als nostres menuts i menudes més valents e inculcar la nostra tradició.22:30h.Concert de la l’Orquestra Simfònica de la Unió Musical de l’Eliana a la plaça del País Valencià.23:30h.Nit de Festaamb Orquestra Twistera la plaça d’Europa.

Dissabte 13 de juliol. Nit de la Gran Cordà20:00 h. Concert per als nostres menuts i menudes de TROBADORETS” a la plaça del País Valencià.24:00 h.A la plaça d’Europa, Nit d’Orquestra i espectacle amb lespectacular Maxims00:30h.La granCordà de les Festes Majors, vora 600 coets a la corda plena i seguidament milersi milersdecoets seran llançats a la coetàpels coeters/es del nostre poble a la zona de focs de l’aparcament del poliesportiu, realitzant una de les tradicions pirotècniques més antigues del nostre municipi.
Diumenge 14 de juliol10:30a 14:30 h.Jocs Infantils d’aiguaper als nostres menuts al Parc de la Pinada. Recordeu portar roba debany.
19:30 h.Concert de percussió per als nostres menuts i no tan menutsamb PercUMEde la Unió Musical de l’Eliana a la plaça del País Valencià.22:30h.Gran concert de Festes Majors de la Banda Simfònicade la Societat Unió Musical de l’Eliana a la plaça del País Valencià.Es realitzarà l’entrega del corbatí de les clavaries a la Unió Musical depart dels Clavaris Majors.

Dilluns 15 de juliol. La Vespra.11:30h.Cercavilapels carrers del nostre poble amb les clavaries i eixida de gegants des de la plaça de l’església.13:00 h. llançament dela recuperada tradició dels Morterets”, amb Salves i Volteig General de Campanesen honor a la Mare de Déu del Carme, a la plaça delPaís Valencià.19:30h.Missade la Vespraa l’església de Nostra Senyora del Carme, es realitzarà el cant del “Akathistos” i entrega de medalles als nous confrares de la Confraria de la Mare de Déu del Carme.Al finalitzar la parròquia farà l’honorableentrega de la imatge de la Mare de Déu del Carme al Clavari Major.20:30h.El Trasllatde la imatge de la Mare de Déu del Carme a casa del Clavari Major, amb volteig a mà de les nostres campanes, tir de salves, passejada de Coets de Luxe pels Clavaris iCoeters/es, eixida i ball del Gegant i Geganta, ball dels Nanos i Nanes, balls valencians i la Banda Simfònica de la Societat Unió Musical de l’Eliana.[Els Carrers d’aquest any al Trasllat són :Plaça de l’Església, C/ Santa Teresa, C/ Major, C/ Mare deDéudel Carme, C/ Marqués de Càceres]00:00h.Gran Vitola la Mare de Déu del Carme. Es llançarà una gran palmera de focs d’artifici que il·luminarà tot el nostre municipi, indicant que ja és el dia de la festa major.00:00h.Espectacle Musical amb “EL ESPECTACULO MÁS GRAN DEL MUNDOa la plaça d’Europa.Al finalitzar l’espectacleseguirem amb un gran Fi de Festaa la Plaça d’Europa amb disco llatina amenitzada pel DJ Jordi García(veí del nostre poble) i amb l’actuació del grup AR Latin Ensemble.Simultàniament, al carrer Marqués de Càceres, davant la casa del Clavari Major, tindràlloc Sarau a la Valenciana amb Rondallaque ens interpretaran fandangos, jotes, cant d’estil, entre altres, per amenitzar la vigília a la Mare de Déu del Carme.Ial finalitzar isi els músics apareixen... la ja tradicional “Xaranga Petorril”.

Dimarts16 de juliol. Festivitat de la Mare de Déu del Carme. Dia de la Festa Major.11:00 h.Arreplegada de Clavaris i Cercavilapels carrers de la nostra localitat, acompanyats per la Banda Simfònica de la Societat Unió Musical de l’Eliana.12:00h.Missa Majora la patrona de l’Eliana, La Mare de Déu del Carme, i entrega d’escapularis als clavaris.13:00h.Cercavilade volta general pels Clavaris de la Mare de Déu del Carme fins l’ajuntament.14:15h.Gran Mascletàper lafamada pirotècnicaReyes Martía l’aparcament del poliesportiu.20:00h.Eixida de la Mare de Déu del Carme des de la casa del Clavari Major fins l’església Nostra Senyora del Carme.20:45h.Eixida i ball del Gegant i Geganta, Nanos i Nanes de l’Eliana,la dansa de la Momai balls valencians.21:00h.Processó generala la Mare de Déu del Carme de l’Eliana. A l’entrada de la imatge de la Mare de Déu a l’església es realitzarà disparà de salves i ramillets de foc d’artifici. Dintre de l’església es farà el cant dels Gojos i l’entrega de la imatge de la nostra patrona pel Clavari Major a la parròquia, al finalitzar es nomenarà els Clavaris iClavari Major del 2020.24:00 h. Elsnostres Clavaris ens amenitzen amb Gran nit de Festa Major ambl’Orquestra LA FIESTAa la plaça d’Europa.

Dimecres17 de juliol. Festivitat del Santíssim Crist del Consol. Dia dels Fadrins.08:00 laGran Despertà dels Fadrinsde volta general pel poble.10:30Arreplegada de Clavaris fadrins i cercavilapels carrers de la nostra localitat, acompanyats per la Banda Simfònica de la Societat Unió Musical de l’Eliana.12:00Missa Majoral patró del nostre municipi, El Santíssim Crist del Consol.13:00Cercavilade volta general pels Clavaris dels Crist del Consol “els Fadrins” fins l’ajuntament.
14:15Mascletàper la pirotècniaHermanos Caballer”a l’aparcament del poliesportiu.20:00h.Cercavila dels Clavaris del Crist del Consol des de casa del Clavari Major fins l’església.20:45 Eixida i ball del Gegant i Geganta, i Nanos i Nanes de l’Eliana i balls Valencians21:00Processó generalal Santíssim Crist del Consol. A l’entrada de la imatge del nostre patró a l’església es realitzarà disparà de salves i ramillets de foc d’artifici. Dintre de l’església es farà el cant dels Gojos, al finalitzar es nomenarà els Clavaris fadrins i Clavari Major fadrí del 2020.23:30 Per a un granFi de Festesels fadrins ens amenitzen amb la gran l’Orquestra “Seven Crashers”a la plaça d’Europa.Les Clavaries i l’Ajuntament de l’Eliana vos desitgem Molt Bones Festes Majors 2019!NOTA : Les Clavaries i l’Ajuntament de l’Eliana es reserva el dret de canviar l’horari dels actes o de suprimir-ne o afegir-ne.





Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon