Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió


Suscríbete y recibe las novedades
Correo:

Pots buscar

L'Ajuntament de Riba-roja ha reunit a representants empresarials, educadors, sindicats i personal tècnic municipal en la I Mesa de Formació per a l'Ocupació de Riba-roja

Aquesta primera trobada de huí s'emmarca en el Pla RibActiva, un ambiciós programa municipal per al foment de l'economia i l'ocupació en Riba-roja, a través de l'articulació de diferents accions que permeten reduir la desocupació en la població, adequant l'oferta formativa a les necessitats laborals de l'empresariat.

L'Ajuntament de Riba-roja ja ha realitzat un diagnòstic per a conéixer el perfil professional i acadèmic dels prop de 1450 aturats del municipi, a fi de conéixer les mancances que a nivell formatiu existeixen actualment. Del total de persones parades, almenys un 50% no disposa de l'Educació Secundària Obligatòria, la qual cosa els impedeix optar a la formació necessària per la qual obtindrien els certificats de professionalitat dels nivells 1,2 i 3.  Estos certificats, expedits tant per les institucions públiques com per les empreses o centres de formació que compten amb aules homologades per a esta finalitat, són necessaris per al seu accés al mercat laboral.

Per a salvar aquest escull, el consistori ha anunciat que treballarà en els pròxims mesos per a aconseguir l'acreditació per part de LABORA com a Entitat de Formació per a l'Ocupació. D'aquesta forma, Riba-roja es convertiria en el primer municipi a la Comunitat Valenciana a aconseguir la capacitació per a expedir la titulació de competències laborals a aquests joves que manquen de l'ESO.

Actualment, l'Ajuntament de Riba-roja disposa d'una oferta formativa amb 30 especialitats, 18 amb el certificat de professionalitat del nivell 3, 21 del nivell 2 i l'especialitat d'Operacions auxiliars de serveis administratius generals de nivell 1. A aquesta oferta formativa se sumen els centres Soldaval Formació i el Centre de Formació Desballestament Malvarosa, que ofereixen les especialitats de soldadura i electromecànica de vehicles i els graus d'FP que ofereixen els centres d'Educació Secundària de Riba-roja

El regidor de Foment Econòmic i Ocupació, José Ángel Hernández ha destacat la necessitat “de sumar sinergies per a aconseguir treballar en un mateix objectiu que afavorisca tant a l'empresariat com a les persones desocupades del nostre municipi”. Per a l'edil “es tracta de revertir els ingressos de les empreses instal·lades en els nostres polígons a través de les inversions i la contractació de personal”

Els empresaris han acollit satisfactòriament la iniciativa ja que els permetrà nodrir-se dels perfils professionals més adequats per a les seues necessitats, a través de la modalitat de contractes en pràctiques inicialment amb incentius de 500€/any com a bonificació en les quotes de la Seguretat Social, que podran ser de fins a 700€/any si es tracta d'una dona.

El consistori, a través de l'àrea de Foment Econòmic en coordinació amb AMIDE, realitzarà una campanya de comunicació dirigida a l'empresariat per a donar a conéixer la carta de serveis municipal en l'àmbit de l'ocupació i la formació. Paral·lelament recaptarà, a través d'enquestes, les necessitats de contractació que tinguen les empreses i així adequar l'oferta formativa.

RibActiva inclou altres accions com l'assessorament i l'atenció empresarial en l'àrea industrial, a través de l'Agència Municipal per a les Inversions i Dinamització Empresarial (AMIDE), el disseny de programes d'ocupació, formació i orientació laboral,  l'assessorament i l'assistència tècnica a emprenedors i empreses establides a través del Punt d'Atenció a l'Emprenedor (PAE).Tags: , ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :