Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de Riba-roja ha reunit a representants empresarials, educadors, sindicats i personal tècnic municipal en la I Mesa de Formació per a l'Ocupació de Riba-roja

Aquesta primera trobada de huí s'emmarca en el Pla RibActiva, un ambiciós programa municipal per al foment de l'economia i l'ocupació en Riba-roja, a través de l'articulació de diferents accions que permeten reduir la desocupació en la població, adequant l'oferta formativa a les necessitats laborals de l'empresariat.

L'Ajuntament de Riba-roja ja ha realitzat un diagnòstic per a conéixer el perfil professional i acadèmic dels prop de 1450 aturats del municipi, a fi de conéixer les mancances que a nivell formatiu existeixen actualment. Del total de persones parades, almenys un 50% no disposa de l'Educació Secundària Obligatòria, la qual cosa els impedeix optar a la formació necessària per la qual obtindrien els certificats de professionalitat dels nivells 1,2 i 3.  Estos certificats, expedits tant per les institucions públiques com per les empreses o centres de formació que compten amb aules homologades per a esta finalitat, són necessaris per al seu accés al mercat laboral.

Per a salvar aquest escull, el consistori ha anunciat que treballarà en els pròxims mesos per a aconseguir l'acreditació per part de LABORA com a Entitat de Formació per a l'Ocupació. D'aquesta forma, Riba-roja es convertiria en el primer municipi a la Comunitat Valenciana a aconseguir la capacitació per a expedir la titulació de competències laborals a aquests joves que manquen de l'ESO.

Actualment, l'Ajuntament de Riba-roja disposa d'una oferta formativa amb 30 especialitats, 18 amb el certificat de professionalitat del nivell 3, 21 del nivell 2 i l'especialitat d'Operacions auxiliars de serveis administratius generals de nivell 1. A aquesta oferta formativa se sumen els centres Soldaval Formació i el Centre de Formació Desballestament Malvarosa, que ofereixen les especialitats de soldadura i electromecànica de vehicles i els graus d'FP que ofereixen els centres d'Educació Secundària de Riba-roja

El regidor de Foment Econòmic i Ocupació, José Ángel Hernández ha destacat la necessitat “de sumar sinergies per a aconseguir treballar en un mateix objectiu que afavorisca tant a l'empresariat com a les persones desocupades del nostre municipi”. Per a l'edil “es tracta de revertir els ingressos de les empreses instal·lades en els nostres polígons a través de les inversions i la contractació de personal”

Els empresaris han acollit satisfactòriament la iniciativa ja que els permetrà nodrir-se dels perfils professionals més adequats per a les seues necessitats, a través de la modalitat de contractes en pràctiques inicialment amb incentius de 500€/any com a bonificació en les quotes de la Seguretat Social, que podran ser de fins a 700€/any si es tracta d'una dona.

El consistori, a través de l'àrea de Foment Econòmic en coordinació amb AMIDE, realitzarà una campanya de comunicació dirigida a l'empresariat per a donar a conéixer la carta de serveis municipal en l'àmbit de l'ocupació i la formació. Paral·lelament recaptarà, a través d'enquestes, les necessitats de contractació que tinguen les empreses i així adequar l'oferta formativa.

RibActiva inclou altres accions com l'assessorament i l'atenció empresarial en l'àrea industrial, a través de l'Agència Municipal per a les Inversions i Dinamització Empresarial (AMIDE), el disseny de programes d'ocupació, formació i orientació laboral,  l'assessorament i l'assistència tècnica a emprenedors i empreses establides a través del Punt d'Atenció a l'Emprenedor (PAE).



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon