Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La música popular valenciana i la policia política franquista, temes dels llibres més venuts de L'Institut el Magnànim

La investigació del periodista Lucas Marco sobre la trajectòria dels principals policies de la Brigada Político-Social franquista a València i de diversos dels detinguts i torturats (Simplemente es profesionalidad) és el llibre més venut del primer semestre de 2019 de la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació. Així es desprén del balanç realitzat per la institució de la Diputació de València d’aquest període. El llibre de Marco és producte de la col·laboració entre el Magnànim i la Unió de Periodistes Valencians (va obtindre la I beca Josep Torrent de Periodisme d'Investigació) i se n’han ja fet dues edicions.

Per ordre de vendes, segueixen en la llista de títols preferits pels lectors la nova edició de La música popular, de Vicent Torrent, que duia molts anys esgotat, i la Poesia completa, 1971-2018, de Josep Piera. Uns altres títols destacats són Memòria de la destrucció. La crema de Xàtiva i altres urbicidis (Purificació Mascarell, ed.),Regiones ricas, regiones pobres (Joaquim Azagra), Fer país. Comunismo valenciano y problema nacional (Vega Rodríguez-Flores), Les dones fortes. La narrativa valenciana sota el franquisme (Maria Lacueva), Karl Polanyi. Una vida a l'esquerra (Gareth Dale) o Defensa d'una forma. Poesia completa, 1976-2018 (Jaume Pérez-Montaner).

Maria Josep Amigó, vicepresidenta de la Diputació de València i diputada responsable del Magnànim, ha manifestat la seua satisfacció que entre els deu títols més exitosos d'aquest semestre set són en valencià, la qual cosa mostra que “el valencià sí que ven i que, tot i ser encara una llengua minoritzada, és un idioma de present i de futur”. Les xifres també confirmen la bona acollida que estan tenint tots els títols de la col·lecció Poesia completa, en la qual s'ha publicat recentment l’obra completa de Marc Granell, de Jaume Pérez-Montaner i de Josep Piera.

Més llibres venuts i més ingressos

Durant la legislatura 2015-2019, si comparem les dades del primer semestre de cada any, les vendes s’han incrementat un 241%, la qual cosa suposa multiplicar entre tres i quatre les xifres inicials.
Les dades de les liquidacions del primer semestre de 2019 confirmen que es manté un ritme d'augment important respecte a l'any anterior, ja siga en número d'exemplars (un 9%) o d'ingressos obtinguts per vendes (19%). En concret el balanç dels diferents canals: la distribuïdora Sendra, Llig, UNE (Unión de Editoriales Universitarias) i la pàgina web de la Institució
(www.alfonselmagnanim.net) mostra un volum total de 4.167 llibres distribuïts (aproximadament un 9% més que el mateix període de l'any 2018), que han suposat uns ingressos per venda de llibres de 41.406 euros. Aquesta xifra representa un increment del 19% respecte al mateix període de 2018 (34.871,13 euros) i un augment del 241% respecte del primer semestre de 2015 (12.158,24 euros).

"El Magnànim és ja un referent"

Amigó s'ha mostrat molt satisfeta pels resultats, "fruit de l’increment en la qualitat dels llibres, l’interés despertat pels temes que tracten; l’ampliació i millora dels canals de distribució, i el treball de difusió realitzat per la Institució a través de les seues xarxes socials, els mitjans de comunicació i els actes de debat o presentació, que tot plegat, han contribuït a fer visible el treball d’aquest centre de publicacions i de pensament i a que estiga convertint-se en un referent necessari en l'espai cultural valencià".

Creixement en tots els canals

Vicent Flor, director del Magnànim, ha informat que tots els canals de distribució han millorat les seues xifres respecte el primer semestre de 2018, ja siga en número d'exemplars o en ingressos per vendes. La distribuïdora que proveeix les llibreries valencianes, Sendra Marco, representa aproximadament un 75% del total dels llibres venuts i pel que fa a la xifra d'ingressos ha augmentat un 11% respecte 2018.

També creixen la resta de canals de distribució: UNE, Llig i la tenda online. El cas d'UNE (Unión de Editoriales Universitarias), que en sis mesos ja supera els resultats de tot l'any anterior és especialment important perquè distribueix els llibres del Magnànim als seus punts de venda a Madrid (Librería del BOE), Barcelona (Llibreria Documenta) i Santiago de Compostela (Librería Galaecia).

Creixement de la venda online

Des del moment en què començà la venda mitjançant la botiga online de la web del Magnànim en gener del 2018 el creixement d'aquest canal ha sigut continu, tot i que encara suposa al voltant d'un 6% del total. En concret, durant el període analitzat l'increment és del 176% respecte l'any anterior i ja supera en els primers sis mesos el total de l'any anterior.

Flor ha manifestat que “l’increment de camins de compra dels llibres del Magnànim estan permetent aplegar a més persones que abans no accedien als llibres del Magnànim” i ha afegit que “la venda online es consolida i es revela especialment important per ampliar l'abast de les publicacions del Magnànim a zones amb més difícil distribució mitjançant els canals tradicionals. Un altre efecte que està tenint aquesta fórmula és facilitar l'accés i recuperar títols més antics del seu catàleg editorial, que aplega a més de 1.400 títols entre llibres i revistes”.Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon